SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Utanmadan CHP'yi Suçluyorlar"

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:09:36
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Çok önemli bir şans yakalamış durumdayız. Matematiksel olarak 2 milletvekili çıkarmamız çok rahat gözüküyor " dedi. 

Haçova Köyü Dayanışma ve Kültür Derneğini ziyaret eden Ağbaba, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a suikast girişimi iddiasıyla başlatılan “kozmik oda” soruşturmasında takipsizlik kararı verilmesini değerlendirdi.

Ağbaba, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin darmadağın edildiğini iddia ederek, "Bir gece yarısı televizyonlar 'şok sok' diye canlı yayına bağlandılar, 'Bülent Arınç'a suikast düzenleniyor' diyorlardı. Kozmik Oda'yla ilgili de bazı açıklamalarda bulunuldu. O gün hem bu davaları açanlar hem de yaygara kopararak, mağduriyeti oynayanlar, hemen seçim öncesinde boyunu büküp, mağdur olma rolüne bürünenler, maalesef iftira attılar. Sadece oy almak ve kendilerini mağdur göstermek için başta dönemin Başbakanı ve dönemin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç olmak üzere, sanki Bülent Arınç'a suikast düzenleniyormuş gibi bir rüzgar estirdiler. Ellerindeki basınla önce kamuoyunu inandırmaya çalıştılar. Ardından Kozmik Oda'ya girdiler. Kozmik Oda'da Genelkurmay'ın o gizli bilgilerine ulaştılar. Orada temel amaç Türk Silahlı Kuvvetlerini dağıtmaktı. Onda da başarılı oldular. Maalesef Türk Silahlı Kuvvetleri'nin başında bulunan, omuzlarında çok yıldız olan askerler, kendi personeline sahip çıkamadılar. Türk Silahlı Kuvvetleri darmadağın edildi. Kozmik Oda ve ardından gelen davalarla Türk Silahlı Kuvvetleri çökertildi" görüşünü savundu.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın yargılanması gerektiğini savunan Ağbaba, "Şimdi Bülent Arınç'ın suikast davasında takipsizlik verildi, mahkeme bir şey bulamadı. Bu iftirayı atanlar, bundan mağduriyeti oynayanlar mutlaka yargılanmalıdır. Başta Bülent Arınç yargılanmalıdır. Başta Recep Tayyip Erdoğan yargılanmalıdır. Bu suçu işleyenler onlar. Kozmik Oda'ya girenlerin ve bu emri verenlerin yargılanması için elimizden gelen her şeyi yapacağız" dedi. 

"2 MİLLETVEKİLİNİN GÖREVİ BANA MUHALEFET YAPMAK"

İktidar partisi milletvekillerini sert bir dille eleştiren Veli Ağbaba, şunları söyledi: "Malatya'da 6 tane milletvekili var, 2'sinin görevi sadece muhalefet partisine cevap vermek. Başka hiçbir görevi yok. 2 milletvekili var, onların görevi bana muhalefet yapmak. Ben memnunum. İsim isim söylüyorum. 'Kayısı yandı' diyorum. 'Hayır efendim' diyor. 'Kayısı para etmiyor' diyorum. 'Hayır efendim' diyor. 'Kayısının durumu, Malatyalıların durumu sıkıntılı' diyorum. 'Hayır efendim' diyor. Sanki kendisi cebinden para veriyor. Sen yeteri kadar kendi yandaşlarına hırsızlık yapmada göz kulak oluyorsun. Malatya'da yapılan talanı, hırsızlığı hatırlayın. Türkiye'dekileri saymıyorum. Buradaki kurumların kimlere peşkeş çekildiğini  o sayın milletvekiline soralım. Bir ilişkin var mı? Şimdi sadece CHP milletvekiline muhalefet ediyor. Bazıları da sadece CHP'ye küfrediyor."

"UTANMADAN CHP'Yİ SUÇLUYORLAR"

Ağbaba, bazı milletvekillerinin CHP'yi cemaatçilikle suçladığını dile getirerek, "CHP'yi 'cemaatçilikle' suçluyorlar. Vicdan.. Sen daha dün onların sofrasına oturmak için takla atıyordun. Onların eteğinin altına girmek için uğraşıyordun. Sen, Pensilvanya'ya gidiyordun. Sen, buradaki o bütün düşman gördüğün, terör örgütü gördüğün yapının emrindeydin. Onların talimatıyla iş yapıyordun. Onların talimatı olmadan adım atamıyordun. Şimdi bazı milletvekilleri utanmadan CHP'yi suçluyorlar. Onlar kendilerini biliyorlar" ifadelerini kullandı. 

"ÇOK ÖNEMLİ BİR ŞANS YAKALAMIŞ DURUMDAYIZ"

Ağbaba, genel seçim öncesi çok önemli bir şans yakaladıklarını belirterek, şunları söyledi: "Sadece bize oy verenlerin değil, vermeyenlerin de sesi, soluğu olmaya çalıştık. Önümüzdeki 4 yıl boyunca da, görev verirseniz bunu sağlamaya çalışacağız. Ön seçimde bir aday listesi oluşturduk. Demokratik bir şekilde listemiz oluştu. Kadınlarımız, gençlerimiz de var. Çok önemli bir şans yakalamış durumdayız. Matematiksel olarak 2 milletvekili çıkarmamız çok rahat gözüküyor. Bunu sağlayacağımıza inanıyorum. Kendi seçmenlerimizin, kendi partililerimizin, laik demokratik cumhuriyete inanan arkadaşlarımızın bir tek oyunun boşa gitmeyeceğine inanıyorum. Sandığa gidip, oy kullanacaklarına inanıyorum. Her zamankinden daha fazla savunmamız ve dikkat etmemiz gereken; ihtiyacımız olan bir laik demokratik cumhuriyet var."

KİRAZ: "BU DÖNEM İYİ BİR LİSTEMİZ VAR"

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, seçim çalışmalarını başlattıklarını ifade ederek, "Malatya'da bir ön seçim gerçekleştirdik. En demokratik yöntemle, bizzat delegelerimize, sizlere sorarak aday sıralamamızı belirledik. Kendi içerisinde demokrasiyi en iyi uygulayan siyasi partiyiz. Türkiye'de en iyi demokrasiyi vaat eden siyasi parti olarak gurur duyuyoruz" şeklinde konuştu. 

Kiraz, bu dönem iyi bir listelerinin olduğuna dikkat çekerek, "Birkaç seçimdir, bir çeyrekle, bir dilimle ikinci milletvekilini Malatya'da kaybediyoruz. İkinci milletvekilini kaybediyoruz ama Malatya kaybediyor, demokrasi kaybediyor, insan hakları, özgürlükler, her şey kaybediyor. Bu dönem iyi bir listemiz var. İkinci milletvekiline çok yakınız. O çeyreği, sizin vereceğiniz daha fazla güçle kapatmak istiyoruz" ifadelerini kullandı. 

"BU SESE KULAK TIKAMAMIZ MÜMKÜN DEĞİLDİ"

CHP Malatya 3. sıra milletvekili adayı Avukat Berna Karadaş da, ülkenin gidiş hattının kötü olmasından dolayı CHP'den milletvekili adayı olduğunu belirtti.

İnsan ve kadın hakları konusunda ülkenin kötüye gittiğini savunan Karadaş, "Ülke kötüye gidiyor ve bundan her zaman etkilenen kadınlar oluyor. İnsan hakları ihlali olduğunda da yine kadınlar etkileniyor. Biz, ezilen her kesimin mecliste sözü olabilmek için böyle bir yola başımızı koyduk. Elimizden geleni yapacağız. Sizlerin de desteğiyle daha iyi bir noktaya gelebileceğimizi düşünüyorum" diye konuştu.

CHP Malatya 4. sıra milletvekili adayı Memba Kuşçu ise, "CHP Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir çağrısı vardı; 'Direnişin önderi gençler artık siyasette yerini alsın' demişti. Bizim bu sese kulak tıkamamız mümkün değildi. Bizler istedik ki, kadın ve gençler olarak daha aktif çalışalım, bu siyasette yerimizi alalım, üstümüze düşen görevi değerlendirelim ve yerine getirelim" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız