SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya Rehber Buluşmaları Yapıldı

0
Güncellendi - 2016-06-02 12:32:26
Malatya Rehber Buluşmaları Yapıldı
A- A+ PAYLAŞ

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Nişantaşı Üniversitesi protokolü gereği kurulan Üniversite Tercih Merkezi il il rehber öğretmenlerle buluşmaya devam ediyor.

Üniversite Tercih Merkezi (UTM) Direktörü Burak Kılanç Malatyalı rehber öğretmenlerle bir araya geldi. Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün talebi üzerine “Doğru Tercih ve YÖK Atlası Kullanımı” hakkında bilgiler verirken, yaklaşan tercih dönemi ile ilgili ipuçları verdi.

Malatya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Nurcan Berber ve Malatya İl Şube Müdürü Muhittin Güleryüz’ün yaptığı açılış sonrasında söz alan Burak Kılanç, tercih dönemine sayılı günler kala doğru tercih hakkında bilgiler paylaştı. Malatyalı rehber öğretmenlere www.universitetercihmerkezi.com'dan faydalanarak öğrencilerine tercih yaptırabileceklerini anlatan Kılanç, tercih robotu dışında, yatay geçiş robotu, dikey geçiş robotu ve özel yetenek robotun doğru şekilde faydalanacaklarının bilgisini de verdi. Burak Kılanç, Nişantaşı Üniversitesi AR-GE ve Fayda Merkezi olarak oluşturulan UTM’nin bu anlamda büyük ölçüde rehber öğretmenlerin önemli bir ihtiyacını karşıladıklarını belirtirken, “Doğru tercih yapmak için doğru kaynak bulmak çok önemli. Bilgilerimizi rehber öğretmenlerimizle paylaşmaktan memnunuz. Amacımız faydalı olmak ve öğrencilere doğru tercih yaptırmak” dedi. Artık dershaneler olmadığından öğrencilerin tercih yaptırmak için okuldaki rehber öğretmenlerine başvuracağını söyleyen Kılanç, “Rehber öğretmenlerimiz bu gelişmelerden dolayı bilgilerini güncelleyerek tercih yapabilmeliler” şeklinde tavsiyede bulundu.

"YÖK ATLAS ÇOK ÖNEMLİ BİR BİLGİ KAYNAĞI"

Doğru tercih hakkında ipuçları veren Burak Kılanç, Yükseköğretim Kurumu (YÖK) yapmış olduğu ve kendisinin de danışmanlık yaptığı YÖK Atlas çalışmasının öneminden bahsetti. YÖK Atlas’ı rehber öğretmenlerin nasıl verimli kullanacağı hakkında bilgiler paylaşan Kılanç, Malatya’da yükseköğretime yerleşen öğrencileri hakkında sayısal veriler verdi. Kılanç, “YÖK Atlas, rehber öğretmenlerimiz için oldukça değerli bir çalışmadır. Mesleklerinde elde edebilecekleri altın değerindeki bilgilere buradan ulaşabilirler. Şu ana kadar tüm üniversitelerin sayısal bilgilerine ulaşılamıyordu, artık herkese açık bu bilgiler. Rehber öğretmenlerimiz bu siteden kesinlikle faydalanmalılar” diye konuştu.

Kaynak : İha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız