SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Üvey Evlat Değiliz'

A- A+ PAYLAŞ

Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası üyeleri, ücret farklılığı, kurum içi ücret adaletsizliği ve kurum içinde maruz kaldıkları üvey evlat muamelesi iddiasıyla basın açıklaması yaptı.

Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü yanında eğitim çalışanları adına basın açıklamasını okuyan Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası Malatya Şube Başkanı İbrahim Tanrıkulu, "Bizler Milli Eğitim Bakanlığı'nın çalışanlarıyız. Bizler de Milli Eğitim Bakanlığı'nın öz evlatlarıyız. Bizlere üvey evlatmışız gibi davranılmasına asla müsaade etmeyeceğiz" dedi.

MEB'de 50 bin yardımcı hizmetler sınıfı, 45 bin genel idare hizmet sınıfı ve 15 bin teknik hizmetler sınıfı açığı bulunduğunu iddia eden Tanrıkulu, kanunda yazılı olan "Amirin vereceği her işi yapmak" ibaresine dayalı olarak bir hizmetlinin birden çok iş yaptığını ileri sürdü.

Tanrıkulu, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye'de İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlerde ev kiraları 500 ile 700 YTL arasında, diğer illerde ise 200-300 YTL civarında. Üniversitede okuyan bir öğrencinin eğitim çalışanına aylık masrafı 500 YTL. Sadece ve sadece bu iki kalemi bir araya getirdiğimizde bile maaşlarımızın yetmediğini görmüyor musunuz? Acaba elinizi vicdanınıza koyduğunuzda rahat uyuyabiliyor musunuz? Eğitim çalışanlarının yüzde 90'nın kredi ve kredi kartı borcu olduğunu, yüzde 58'inin maaşının tümünü kredi ve kredi kartına yatırdığını, yüzde 25'inin ise bankalara hacizli olduğunu ve Türkiye'de bankalar tarafından kara listeye alınan devlet memuru sıralamasında birinci sırada MEB'de çalışanların olduğunu üzülerek beyan ediyoruz. Bizleri eşimize karşı mahcup, çocuklarımıza karşı boynu bükük bırakıyorsunuz. Dış ve iç borç faizlerine milyar dolarlar, batık bankaların borcuna milyon dolarlar ödeyen Türkiye'de sıra memura gelince yüzde 2'lik maaş artışının reva görülmesini kabul etmiyoruz. Sadaka değil, adalet istiyoruz.

Anayasa'ya bakıyoruz 'Eşit işe eşit ücret verilir' diyor. Uygulamaya bakıyoruz diğer bakanlıklarda aynı kadroda görev yapan kamu çalışanları neredeyse bizim aldığımız ücretin iki katını alıyor. Eğitim çalışanlarının yaşamını açlık sınırında devam ettirmesi artık imkansızdır. Bu sebeple eğitim çalışanlarının maaşına fazla mesai ücreti olarak aylık 200 YTL, aylık 40 saat ek ders ücreti olarak 200 YTL ve eğitim öğretim ödeneği olarak aylık 40 YTL olmak üzere toplam 440 YTL artış yapılmasını talep ediyoruz. Bu ücret taleplerimiz zaruri harcamalarımızın karşılığı olup tüm eğitim çalışanlarının toplu mutabakat talebidir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız