SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Uyanık Olmamız Lazım"

0
Güncellendi - 2016-08-03 22:08:14
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediye Meclisi, Ağustos ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 15 Temmuz’da yaşanan Fethullahçı Terör Örgütü tarafından yapılan darbe girişimine tepki göstererek, darbe girişimini kınadı.

Battalgazi Belediye Meclisi Ağustos ayı olağan toplantısı, Battalgazi Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantı, yoklama, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile birlikte başladı. Toplantıda ilk olarak Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 15 Temmuz’da yaşanan Fethullahçı Terör Örgütü tarafından yapılan darbe girişimine tepki gösterdi.  Başkan Gürkan, “15 Temmuz Türkiye Cumhuriyeti tarihinde önemli bir dönüm noktasıdır. Tabi millet olarak ta uyanık olmamız lazım. Bu memleketin ekmeğini yiyip, devletten maaş alıp, senin benim dişimden tırnağımdan arttırarak, bu insanlara vergi yoluyla veya başka bir yöntemle alınan silahları tekrar bu ülke insanlarına doğrultulması hiçbir insanlık değerleriyle, hiçbir inanç manzumesiyle örtüşecek, değerlendirilecek bir konu değildir. O yüzden bu konuda uyanık olmamız lazım. Burada şunun da altını çizerek belirtmek istiyorum. Bu darbeye karşı çıkış, Türk Milletinin topluca demokrasiye sahip çıkma olgusudur. Siyasi partilerimiz bu konuda görevlerini yerine getirmiştir. Medyamız görevini yerine getirmiştir. Güvenlik kuvvetlerimizi görevini yerine getirmiştir. Silahlı kuvvetler bizim gözbebeğimizdir ve peygamber ocağıdır. Buradaki belirli bir grubun bu tür şeylere tevessül etmesi, Silahlı Kuvvetler gibi geniş bir kurumun tümünün zan altına alınması anlamında değildir. Dolayısıyla bu konuda demokrasiye sahip çıkmak, devletin bölünmez bütünlüğüne sahip çıkmak, bayrağımıza, vatanımıza, ülkemize sahip çıkmak durumunda olan tüm vatandaşlarımızı, tüm siyasi partilerimizi ve tüm sivil toplum kuruluşlarını buradan kutluyorum, tebrik ediyorum” dedi.

“Bizim ikinci bir vatanımız yoktur” diyen Başkan Gürkan, “Irak’tan kaçan buraya geliyor, Suriyeli iç karışıklık olduğunda buraya geliyor, Kafkaslar sıkıntı olduğunda buraya geliyor. Birçok yerde daha karışıklık çıkması halinde oranın halkı buraya gelebiliyor. Ancak bizim gidebilecek ikinci bir yerimiz yok. Milletimiz de bu konudaki sağduyusuyla, kadirşinaslığıyla dünya milletler tarihine geçmişte vermiş olduğu güzel örneklerin bir başka destansı örneğini vermiştir. Bu anlamda en büyük takdir milletimizindir. Milletimizi kutluyorum, tebrik ediyorum, milletimizin farkını fark etmek işte bu olması gerektiğini düşünüyorum. Ben inanıyorum ki özellikle bu demokrasi nöbeti noktasında milletimizin göstermiş olduğu hassasiyet ve itina, dosta güven verirken, düşmana ve ülkemiz üzerinde hesabı olana bin kere daha düşünmesi anlamında bir mesajdır diyorum. Bu demokrasi nöbetine katılan tüm hemşehrilerimi de en içten dileklerimle Meclisimizin adına Meclis Başkanı olarak hepsini tebrik ediyorum. Allah bir daha buna benzer musibetleri bizlere göstermemesini temenni ediyorum. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, gazilerimize acil şifalar diliyorum. Yakınlarına sabırlar ihsan etmesini diliyorum. Bu açıklamayı meclisimiz adına beyan ettiğimi belirtmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

Bingöl’de PKK’lı teröristler tarafından bombalı saldırı sonucu şehit olan Malatyalı polis memuru Abdullah Bıyık’a Allah’tan rahmet, ailesine sabırlar dileyen Başkan Gürkan, “Bu arada dün Malatyalı bir hemşehrimiz şehit olmuştu. Bingöl’deki bombalı saldırıda Malatyalı bir kardeşim de şehit olmuştu. Şehidimizi Uşak’a gönderdik. Ailesi ve eşi oradaydı, şehidimizin 1,5 yaşında da bir çocuğu vardı. Akşam çok dramatik olaylar yaşandı. Ne acı tablolar yaşıyoruz” diyerek, üzüntülerini dile getirdi.

Başkan Gürkan’ın yaptığı konuşmanın ardından toplantıya geçildi. Toplantıda, ilk olarak imar ile ilgili gündem maddeleri görüşüldü. Yapılan görüşmelerin ardından İmar ile ilgili gündem maddelerinden bazıları İmar Komisyonu görüşü doğrultusunda oy birliği ile kabul edilirken, bazıları ertelendi, bazıları da İmar Komisyonu’na havale edildi.

Toplantıda ayrıca, Teleferik İstasyon alanlarına ilişkin plan değişikliği yapılması amacıyla 1/1000 ölçekli uygulama imar planı yapma yetkisi ile istasyon alanlarında yapılması olası imar uygulaması yapma ve yaptırma yetkisinin Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne verilmesi gündem maddesi olarak görüşüldü. Yapılan görüşme sonrası, gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.

Battalgazi Belediye Meclisi, gündemine aldığı, Battalgazi Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde kullanılmak üzere 6 adet kamyon, 1 adet greyder, 1 adet yama silindir ve 1 adet forklift alımı ile alakalı kredi kullanılması için Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a yetki verilmesi konusunu görüştü. Gündem maddesi oybirliği ile kabul edildi.

Battalgazi Belediye Meclisi son olarak, Battalgazi İnşaat Taahhüt, Hizmet, Gıda, Yemek, Temizlik, Mobilya, Reklam, Tekstil, Tarım, Turizm, Asfalt, Maden, Termal, Enerji, İthalat, İhracat ve Sanayi Limited Şirketi’nin Battalgazi Belediyesi’ne devrini görüştü. Gündem maddesi, oy birliği ile kabul edildi.

Battalgazi Belediye Meclisi, Eylül ayı olağan toplantısını ise, 1 Eylül Perşembe günü saat 14.00’de Battalgazi Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirecek.

Bülten

battalgazimeclis

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız