SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Uyardık.. 1 Hafta Sürdü!.

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:38:00
Uyardık.. 1 Hafta Sürdü!.
A- A+ PAYLAŞ

Mücelli Caddesi üzerinde terk edilmiş olan iki metruk evden birisi dün çıkan yangında büyük hasar gördü ve kullanılmaz hale geldi. Yangına,  metruk evi mekanları haline getiren uyuşturucu müptelası gençlerin neden olduğu iddia edildi. 

Merkez İzzetiye Mahallesi Mücelli Caddesi üzerinde Hayrettin Sönmezay Ortaokulu’nun yanında bulunan ve terk edilmiş vaziyette duran eski kerpiç 2 metruk evden Yeşil Sinema yönündeki 2 katlı evde, dün akşam saat 19.30 sularında yangın çıktı.

2 SAATTE SÖNDÜRÜLDÜ 

Sürekli olarak eve girip çıkan ve burayı mesken haline getiren kötü alışkanlığı bulunan gençler tarafından çıkartıldığı iddia edilen yangın ihbar üzerine Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri tarafından önce kontrol altına alındı ve ardından ise yaklaşık 2 saat süren çalışma sonucunda tamamen söndürüldü. İtfaiye ekipleri yangın için yoğun çaba gösterdiler. 

Yangın nedeniyle metruk evde büyük hasar oluştu ve birinci katın tavanı ile ikinci katın çatı tavanı büyük oranda zarar gördü.  Evin duvarları ve iç kısmında da önemli ölçüde hasar oluştu.

KORUMA ALTINDAYMIŞ

Tamamen terk edilmiş olan, giriş ve çıkışı için her hangi bir güvenlik önlemi alınmayan, bahçe kısmındaki girişleri harabeye dönmüş bulunan metruk iki evinde Sivas Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğünce kültür varlıkları listesine alınarak koruma altında bulunduğu belirtildi.

Evin çevresinde her hangi bir güvenlik önlemi alınmadığı için buranın sürekli kötü alışkanlığı bulunan gençler tarafından kullanıldığı ve çevre sakinlerine tedirginlik verildiği belirtiliyor. 

UYARAN HABERE RAĞMEN..

malatyahaber.com'da 24 Ağustos'ta  konuyla ilgili yayınlanan haberde, yangın çıkan metruk ev için yaşanması muhtemel sıkıntıları “Bu Evler İçin Birşey Yapın!..” başlıklı  haber ile gündeme taşınmıştı.  Söz konusu haber de, metruk evlerin kötü alışkanlığı olan gençler tarafından kullanılması nedeniyle bölge sakinleri ve vatandaşların tepkisi gördüğü ve bölgedeki vatandaşlar için tedirginlik oluşturulduğu belirtilmiş ve ilgili kurumların önlemleri alması gerektiği vurgulanmıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız