SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Uyarı Önemli, Rakam Korkunç!'

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:33:19
'Uyarı Önemli, Rakam Korkunç!'
A- A+ PAYLAŞ

İnşaat Mühendisleri Odası Başkan Yardımcısı ve İnönü Üniversitesi Öğretim Görevlisi Vehbi Aluçlu (fotoğrafta), Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından çevreyolundaki altgeçitlerin üzerine projesine de aykırı bir şekilde yaptırılan membran sistemi için Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından ‘geçitleri kullananların can ve mal güvenliğini tehlikeye atacağı’ yönündeki uyarısının dikkate alınması gerektiğini söyledi. Aluçlu “Eğer Karayolları Genel Müdürlüğü bu yapılan işleme karşı çıktıysa, mutlaka statik incelemesini yapmış ve tehlikeyi tespit etmiştir.  Bu nedenle Karayollarının uyarısı dikkate alınmalıdır” dedi.  Aluçlu, projeye harcanan 1.3 milyon TL için de ‘Korkunç bir rakam’ değerlendirmesinde bulundu.

İnşaat Mühendisleri Odası Başkan Yardımcısı ve İnönü Üniversitesi Öğretim Görevlisi Vehbi Aluçlu, Yeni Malatya Gazetesi’nin, alt geçitlerin üzerine kondurulan ve Malatya kamuoyunca henüz ne amaçla yapıldığını anlaşılamayan, devasa demir yığınından oluşan çadır görünümündeki yapıya ilişkin sorularını yanıtladı.  Yapılan işlemin projesini görmeden yorum yapmasının doğru olmayacağını ifade eden Vehbi Aluçlu, ancak Karayolları tarafından yapılan uyarının, demir yığınının alt geçitler üzerinde yarattığı tehlikeyi yeterince açıkladığını söyledi.  

“Olası bir depremde kirişler kırılabilir”

“Karayolları bu projeye karşı çıktıysa eğer mutlaka bunun statik incelemesini yapmıştır” diyen Vehbi Aluçlu şunları söyledi: “Bu yapılan işlemin projesini görmedik. Ancak fotoğraflarına baktığımızda, yapılan sistemin gergi hatları beton kirişlerin üzerine oturtulmuş vaziyette. Sorun da sanıyorum buradan kaynaklanıyor. Kirişlere ekstra yük bindirilmiş görünüyor.  Tabi kirişlere binen yükün ne olduğunu fotoğrafa bakarak anlamamız mümkün değil. Projesini görmemiz ve projesindeki ekstra gelecek yüklerin hesabını yapıp, tehlike arz edip etmediğini belirlememiz gerekiyor. Projesi elimizde yok. Ama Karayolları Genel Müdürlüğü, buna karşı çıktıysa mutlaka bunun statik incelemesini yapmıştır.  Olası bir depremde bu kirişlerin kırılarak alt geçidi kullanan araçların üzerine düşmesi, can ve mal kaybına yol açacağı ifade ediliyor. Bu önemli bir uyarıdır. Mutlaka dikkate alınmalıdır.”

“1.3 milyon TL korkunç bir rakam”

Söz konusu yapı için 1.3 milyon TL harcandığına ilişkin basın yayın organlarındaki haberleri okuduğunda büyük bir şaşkınlık yaşadığını kaydeden Vehbi Aluçlu “Gerçekten bu kadar para harcandıysa bu korkunç bir rakam.  Membranların çeliklerle gerilmesine 1.3 milyon TL niye harcanır anlamış değiliz.  Zaten bu işlem ne amaçla yapıldı? Onu da anlamış değiliz.  Gölgesinden mi faydalanacağız? Projenin ne amaçla yapıldığını Malatya henüz anlamış değil. Üstüne üstlük bir de harcanan milyonlar var” ifadelerini kullandı. 

HABER-FOTO: Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız