SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Uyarı Yok, Savunma Var!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın kuzey bölgesindeki ilçelerde geçtiğimiz hafta başında başlayan, hafta sonunda ise "normal dışı" olarak yoğunlaşan deprem etkinliklerine karşı resmi makamlardan herhangi bir uyarı vs. olmamasıyla ilgili eleştiriler üzerine Valilikten yapılan açıklamada, Kriz Merkezi'nin 24 saat göreve hazır ve alarmda olduğu duyuruldu. Açıklamada, son günlerdeki deprem yoğunluğuna ilişkin olarak vatandaşlara herhangi bir uyarı yapılmaması dikkat çekti. Bu arada; Cuma, Cumartesi ve Pazartesi'nin ilk saatlerinde meydana gelen 39 depremin ardından, 11 deprem kaydı daha yapıldı.

VALİLİK AÇIKLAMASI..
Malatya'nın kuzeyindeki ilçeleri kapsayan yer hareketlerindeki yoğunlukla ilgili resmi makamlardan herhangi bir uyarı gelmemesi başta olmak üzere görülen duyarsızlığın eleştiri konusu olması üzerine Valilikten şu açıklama yapıldı:

"İlimizde son günlerde meydana gelen depremlerle ilgili olarak medyamızda bazı haberler yer almıştır.

23-24 Mayıs tarihlerinde Hekimhan, Yazıhan, Arguvan İlçelerimiz ve bağlı köylerinde 2 veya 3 şiddetinde meydana gelen depremlerde herhangi bir hasar ve can kaybı olmamıştır.

Bahse konu İlçelerimizdeki depremler sadece İlimizle sınırlı kalmayıp, Karadenizden Egeye, Doğu Anadoludan Orta Anadoluya hatta Akdenize kadar bölgelerimizin İl ve İlçelerinde aynı şiddette meydana gelen depremlerdir.

Valiliğimizce İlimizde olası bir depreme karşı alınan tedbirler kapsamında başta okullar olmak üzere resmi kurumlara ait hizmet binalarının güçlendirme çalışmaları devam ederken, bazı okullarımız ise yıkılarak yeniden depreme dayanıklı olarak yapılmıştır.

İlimizin 1 nci derece deprem kuşağında yer alması nedeniyle Kriz Merkezinde, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde ve AKUT’da 24 saat görevli ekipler alarm durumunda hazır beklemektedir."

YENİ DEPREMLER..
Bu arada Cumartesi 00.00'dan Pazartesi 02.30'a kadar geçen yaklaşık 50.5 saatlik sürede meydana gelen 39 depremden sonra, 11 yeni deprem kaydı daha yapıldı.

Bu depremlerin saati, yeri ve büyüklüğü şöyle:

-04.55'de Yazıhan'da 2.4 büyüklüğünde,
-06.12'de Hekimhan'da 2.5 büyüklüğünde,
-06.23'de Kurşunlu-Hekimhan'da 2.4 büyüklüğünde,
-06.27'de Yazıhan'da 2.9 büyüklüğünde,
-06.35'de Yazıhan'da 2.6 büyüklüğünde,
-07.18'de Kurşunlu- Hekimhan'da 2.6 büyüklüğünde,
-08.51'de Kurşunlu- Hekimhan'da 2.6 büyüklüğünde,
-09.57'de Yazıhan'da 3.4 büyüklüğünde,
-11.04'de Arguvan'da 2.8 büyüklüğünde,
-14.57'de Kurşunlu- Hekimhan'da 2.4 büyüklüğünde,
-17.32'de Yazıhan'da 2.9 büyüklüğünde,

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız