SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Uyarılara Rağmen Devam Ettiler..'

A- A+ PAYLAŞ

Kaldırım işgal cezasına tepki için belediye önünü "sebze- meyve çöplüğüne" çeviren manavların eylemi ile ilgili belediyeden açıklama geldi.

Tevfik Temelli Caddesi'ndeki işyerlerine kaldırım işgali nedeniyle ceza yazılmasına tepki için kamyonetlere yükledikleri sebze ve meyveleri belediye önüne getirerek döken ve 2'si gözaltına alınan manavların eylemi ile ilgili olarak Belediye Basın Bürosu'ndan şu açıklama gönderildi:

"Daha modern ve yaşanılabilir bir Malatya için çalışmalarını sürdüren Malatya Belediyesi, bu kapsamda bazı yeni uygulamaları hayata geçirmiştir.

Hemşerilerimizin kaldırımları daha rahat kullanabilmeleri amacıyla Belediye Başkanımız Sayın H.Cemal Akın’ın önderliğinde başlatılan ‘Kaldırımları Yayalara Bırakalım’ kampanyasına, vatandaşlarımız ve esnaflarımızın verdiği büyük destek sayesinde önemli ölçüde kaldırımlar işgalden kurtarılmış, vatandaşlarımız rahat bir şekilde kaldırımlarda yürüyebilme imkânına kavuşmuşlardır.

Bilindiği gibi daha önce kaldırımların yoğun olarak işgal edilmesi nedeniyle Malatya’mızın cadde ve sokakları hem çirkin bir görüntü arzediyor, hem de yaya trafiği sağlıklı ve rahat bir şekilde sağlanamıyor, 700 bin hemşerimizin şehirde gezme imkanları kısıtlanıyordu.

Belediyemiz tarafından başlatılan Kampanya’ya rağmen bazı esnaflarımız yasak olmasına ve Belediyemiz Zabıta ekipleri tarafından yapılan uyarılara rağmen maalesef kaldırımları işgal etmeye devam ettikleri tespit edilmiştir.

Bu şekilde kaldırım işgalinden dolayı kendileri hakkında işlem yapılan ve 6 Ağustos 2007 Pazartesi günü Belediye önünde eylem yapan 2 manav, Belediyemiz ekiplerinin uyarılarına rağmen kaldırımları işgale devam etmiş, bunun üzerine Zabıta ekiplerimiz tarafından ceza zabtı tanzim edilerek Encümene havale edilmiş, Belediyemiz Encümeni de kanunlar çerçevesinde gerekli işlemi uygulamıştır.

Daha yaşanılabilir, çağdaş bir Malatya için çalışmalarını sürdüren Belediyemiz, Malatya ve Malatyalı’nın menfaatleri doğrultusunda ayırım yapmaksızın hizmet ve uygulamalarına kararlı bir şekilde devam edecektir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız