SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Uyarıyorum!.. Hatadan Dönün"

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:18:20
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediyesi tarafından bölgeye prestij ve estetik görünüm kazandırmak amacıyla başlatılan Bostanbaşı Kanalını genişletme çalışmaları kapsamında kanalın bağlantı noktalarına yerleştirilen büzlerin, olası bir sel felaketinde su miktarını taşıyamayacağı ve büyük sorunlara yol açacağı ileri sürüldü.

Yeşilyurt Belediyesi tarafından yapımına başlanan Bostanbaşı kanalının inşaat çalışmalarına, konuyla ilgili uzmanlardan uyarı geldi.

İnşaat Mühendisi Dilaver Gür, kanalın yol ile bağlantısını sağlayan kavşak noktalara konulan 80 cm. çapındaki büzlerin, olması muhtemel bir sel felaketi, katı atık birikintisi gibi durumlarda yetersiz kalacağını ve taşkınlara yol açacağı belirterek, henüz inşaat çalışmaları bitmeden yapılan hataların düzeltilmesi gerektiğini ifade etti.

“Çevreye güzellik katacak ama…”

Eski DSİ kanalının genişletilmesiyle yapılacak olan Bostanbaşı Kanalı’nın Yeşilyurt’un çehresini değiştireceğini, bölgeye estetik bir görünümün yanı sıra prestij kazandıracağını belirten İnşaat Mühendisi Dilaver Gür, Bostanbaşı’nda yaşayan bir mühendis olarak, kanal yapım çalışmaları sırasında bir takım hatalar gözlemlediğini ve bu konuda Yeşilyurt Belediyesi’ni uyarmak istediğini ifade etti.

Kanal ile kesişen yollar üzerindeki bir kaç noktaya 80 cm. çapında, yan yana büzler atılarak bunların üstünün kapatıldığını ve kavşak düzenlemesi yapıldığını kaydeden, eski Özel İdare'den emekli Dilaver Gür, 5.2 metrekare kesitli trapez bir kanalın önüne konulan 2.2 metrekare kesitli imalatın yetersiz kalacağını kaydederek, ileride meydana gelebilecek sel felaketinde bu büzlerin ve yolların kullanılmaz hale gelebileceği uyarısında bulundu.

Konuyu sosyal medyadaki sayfasında dile getiren İnşaat Mühendisi Dilaver Gür, şu hususlara dikkat çekti:

“‘Ben yaptım oldu’ mantığını bir kenara bırakalım”

“Şehrimize yapılan ve yapılacak her güzel şeyi destekliyor ve teşekkür ediyoruz. Yeşilyurt’un çehresini değiştirecek ve güzellik katacak eski DSİ kanalı genişletilerek yeni bir kanal yapılıyor; " BOSTANBAŞI KANALI" Ben de artık Bostanbaşı’nda yaşayan birey olarak bu kanalı önemsiyor ve semtimize imaj kazandıracağını düşünüyorum. Ancak yapılan hataları önceden görerek tedbir almada da fayda görüyorum. Kanalın bulunduğum sitenin önünden geçmesinden dolayı inşaat ta neler yapıldığını görmemize neden oluyor. Birazda İnşaat Mühendisi olmamızdan dolayı olaya biraz daha farklı gözle bakıyoruz. Kanal ile kesişen yollar üzerindeki bir kaç yere 80 cm. çapında yan yana büzler atılarak bunların üstü kapatılıp kavşak düzenlenmesi yapılmaktadır. Ancak bu düzenlemenin pekte sağlıklı olmadığını ve ileride çok tehlikeler yaratacağını şimdiden söylemek istiyorum ve de 

UYARIYORUM!!! 

Nedenine gelince; 5x3x1.5: 5.2 m2 kesitli Trapez bir kanal yapılmaktadır. Kanalın önüne yaklaşık 2.0 m2 kesitli bir imalat yaparsanız ileride meydana gelebilecek bir sel afeti ve aşırı yağışlarda bunların önü kesinlikle gelecek tarasübatlarla kapanır ve yollar büzler kullanılmaz hale gelebilir. Bu durumlarla zaman zaman karşılaşıyoruz. Gelin tedbirimizi şimdiden alalım ve  daha uygun olan bir imalat yapalım. Buralar; 1.5x3.0 lük bir imalatla geçilebilir. Bunun kesiti de 4.5 m2’dir. Bu da yapılanın 2 katından fazladır. 

Bu durumları konuşmak ve kendilerini bilgilendirmek için 2 defa Yeşilyurt Belediyesi Fen İşleri'nden sorumlu Başkan Yardımcısı Sayın İnş. Müh. Mehmet Çınar ile görüşmek istedim, ancak sayın meslektaşım ile görüşemedim ve telefon numaramı da bırakmama rağmen beni de aramadılar. Şimdi buradan söylüyorum. Lütfen bu hatadan dönün ve uygulamayı durdurun. Bu yapılan uygulamanın da daha çabuk ve daha ekonomik olmasından dolayı olduğunu düşünüyorum. ‘Ben yaptım oldu’ mantığını da bırakalım.” 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız