SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Uydu Yayın İşi Üzdü

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor, Pazar günü türkülerle-halaylarla şenlikli bir sezon açılışı yaparken, yurtdışında yaşayan hemşerilerimiz, uydu yayındaki aksaklıklar nedeniyle büyük bir üzüntü yaşadı. Malatyalılar, yayını izleyememekten yakınırken, yayını uyduya geçen İHA'dan farklı bir açıklama geldi.

Bilindiği gibi sezon açılışının, İHA tarafından uydudan tüm dünyaya naklen aktarılacağı ve ayrıca Kanal 6 tarafından canlı yayınlanacağı ilan edilmiş, uydu bilgileri verilmişti. Başta Almanya olmak üzere Avrupa ülkelerinde yaşayan birçok Malatyalı, sezon açılışını izlemek için uydu ayarlarını değiştirdiler. Bunu başaramayan birçok Malatyalı teknik eleman çağırıp uydusunu ayarlattı.

Hemşerilerimizin iddialarına göre, sezon açılışı başladığında ortada yayın yoktu. Çünkü aşırı sıcak nedeniyle yayını aktaracak cihaz arızalanmış ve uyduya aktarım yapılamamıştı. Sonradan bu arızanın düzeldiği, yayına geçildiği söylendi, ama Avrupa’daki Malatyalılar bunun gerçekleşmediğini ifade ettiler.

Maç sırasında İnönü Stadı’nı arayan Avrupa Malatyasporlular Derneği Başkanı Ekrem Aybek, yayını izleyememenin sıkıntısını dile getirdi.

Malatyaspor Avrupa Sorumlusu Halil Üstündağ ise, “Avrupa’daki bütün Malatyalılar ekran başına geçti ve heyecanla açılışı bekledi. Yayının olmamasından daha çok bizi üzen, bir altyazı geçip bilgi verilmemesi, yayının gerçekleşmeyeceğinin belirtilmemesi oldu. Yayın olmayınca çok sayıda hemşerimiz beni aradı. Telefonlar o kadar yoğundu ki, utanmasam kapatacaktım. Birçok Malatyalı yüzlerce Euro ödeyip uydu antenini ayarlattı. Türk insanı bu ciddiyetsizliğe layık değildir. Saatlerce ekran başında bekledik” dedi.

Bu arada İHA yetkilileri bir açıklama yaparak, iddiaların doğru olmadığını söylediler. Malatyaspor-Kocaelispor maçının başında ortaya çıkan teknik sorun nedeniyle yayının canlı verilemediğini, ancak saat 21.00'den itibaren açılışın canlı verildiğini belirten yetkililer "Tek sorun maç sırasında yaşanmıştı. Ancak İzzet Yıldızhan konserinin sona ermesinin ardından maç banttan geçildi ve yayınlandı. Kaldı ki, Malatya yerel televizyon kanalları Güneş TV ve TV Malatya yayını bizden alıp Malatya'ya izlettiler. Ayrıca ilçelere kurulan dev ekranlardan yayınımız izletildi. Sanıyoruz Avrupa'da yaşayan Malatyalılar yanlış bir ayar yaptılar ve yayını izleyemediler" açıklamasını yaptılar.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız