SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Uydudan İzliyoruz'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediye otobüslerinin uydudan takip sistemiyle takip edildiği ve artık şoförlerin hız yapamadıkları bildirildi.

Malatya Belediyesi Ulaşım Hizmetleri A.Ş. (MOTAŞ) Genel Müdür Vekili Murat Karakaş, yaptığı açıklamada, Malatya Belediye otobüslerinin uydudan takip sistemiyle takip ettiklerini ve artık şoförlerin hız yapamadıklarını söyledi. Karakaş, "Takip sistemi ile şoförlerin yaptıkları hataları görmeye başladık. Ayrıca, hareket memurluğu tarafından sistem üzerinden takip edilerek otobüsün hareket durumu, nerede olduğu takip ediliyor. Böylece araç yönlendirilmesi daha kolay yapılıyor. Sistemli çalışmaya yardımcı oluyor" dedi.

İstasyon Virajı Dede Korkut Parkı ile Gazi İlköğretim Okulu arasındaki İnönü ve Atatürk caddelerinde uygulanmaya başlanan park yasağının trafiği biraz rahatlatıp otobüslerin sefere yetişmesini kolaylaştırdığını söyleyen Murat Karakaş, "Araç planlaması ve yolcu hareketlerini daha seri yapma imkanımız oldu. Otobüsün hangi hız'da gittiğini dahi ekrandan görebiliyoruz. hız sınırını aşan şoförün sonradan savunmasını alıyoruz" ifadelerini kullandı.

Önümüzdeki günlerde merkez duraklara uydu takip sisteminin görülebileceği ekranlar kurmayı planladıklarını aktaran MOTAŞ Genel Müdür Vekili Karakaş, "Vatandaş, hareket memuruna sormadan ekrandan gideceği güzergahın otobüsünün nerede olduğunu görebilecek" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız