SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Uydudan Takip

A- A+ PAYLAŞ

İl Özel İdare Genel Sekreteri Sami Er, kurum araçlarının amacı dışında kullanımlarını önlemek için yeni bir çalışma başlattıklarını söyledi.

Er, kurum araçlarının arkalarına yazmış oldukları,"Bu araç sizindir, amaç dışı kullanılıyorsa lütfen 2380144 numaralı telefonu arayın" yazısı ile kurum araçlarının amacı dışında kullanılmalarının önüne geçmek istediklerini belirti.

Daha önce yapılan uygulamalarda kurum araçlarının çalışma kontrolünün zor olduğunu özellikle arazide çalışan iş makinelerinin amacı dışında başka yerlerde çalıştırıldıklarını bu konuda birçok şikâyet ihbarları aldıklarını söyleyen Er, bu olumsuzlukları ortadan kaldırmak içinde tüm araçların anlık ve geçmiş bilgilerini ( Yer-konum-Kontak-Km-Hız-Yakıt-Mesai) internet üzerinden takip, kontrol ve yönetilmesini sağlayan, GSM-GPRS-GPS-SMS-MAIL web tabanlı bir sistem oluşturduklarını, kurum araçlarını uydudan takip etmek için dijital takip sistemi kurduklarını belirti.

Genel Sekreter Er, "Bu sistem ile 7 gün 24 saat tüm kurum araçlarını coğrafi konum göz önünde bulundurularak kontrol etmek mümkün. Amacımız yapılan bu çalışmalar ile iş kaybının önüne geçme kurum araçlarını disipline etmek ve ekonomiye katkı sağlamaktır. Kurum araçlarının zaman, zaman amacı dışında, planlanan işler dışında çalıştırıldıklarının duyumunu ve ihbarını alıyoruz. Bu gibi yanlış çalışmalar yapanlar hakkında disiplin işlemi yapmaktayız. Bu araçların amacı dışında başka yerlerde çalıştırılması birçok sakıncaları da beraberinde getirmektedir. Bu sakıncalardan bazıları; yapılması gereken işler zamanında bitmemekte, yakıt sarfiyatı aratmakta, zaman, zaman kontrolsüz çalışmalara da iş kazaları olmakta, araçların lastikleri zamanından önce yıpranmakta, periyodik bakım zamanından önce yapılmakta, iş palanı dışında çalışan yerlerde araçlar zarar görmekte, şehir içi trafik kuralları ihlali bulunmaktadır.

Bu olumsuzları önüne geçebilmek için başta araçların uydudan takip etmeye başladık. Şimdide yeni bir uygulama ile araçların arakasına uyarı niteliğinde yazı yazdırdık. Bu uygulamalar ile de kamu araçlarının faydalı bir şekilde kullanımını hedeflemekteyiz.

Kurum araçlarının korunması ve amacı doğrultusunda kullanılması için kurum olarak ne kadar takip edersek edelim, birtakım olumsuzluklarla karşı karşıya gelebiliyoruz.

Bu araçlar kamunun malı olduğu için amaç dışı kullanımında vatandaşımız da aracına sahip çıkmalı yapmış olduğumuz çalışma ile araçların arkasındaki yazılı metni dikkate alarak ilgili telefon numarasını aramalıdır. Bu konuda da vatandaşımızda üzerine düşen görevi yapacağına inanıyorum" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız