SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Uydudan 'Yeni' Malatya

A- A+ PAYLAŞ

Tüm dünyanın uydudan görüntüsünün izlenebildiği Google Earth'ta Malatya'nın uydu görüntüsünün yenilendiği, Haziran 2009'da çekilmiş şehir genel görüntüsünün yeraldığı bildirildi.

Daha önce Google Earth'ta, 2002 yılında çekilmiş olan uydu görüntüsü yeralan Malatya'nın görüntüsü, Haziran 2009'da çekilmiş fotoğrafla yenilendi. Bu tarihteki şehir genel görüntüsü fotoğrafta yeraldı. Üstteki görüntü, Hükümet Meydanı ve Yeni Cami önündeki Soykan Meydanı, eski Belediye Binasının yerindeki meydan ile çevresini yansıtıyor.

Malatya çevresindeki birçok ilin ise 2009'dan önceki yıllarda çekilmiş olan fotoğraflarının Google Earth'ta bulunduğu gözlendi.

GOOGLE EARTH..
Google Earth, tüm Dünya'nın uydularından çekilmiş değişik çözünürlükteki fotoğrafların görüldüğü, Google Labs tarafından satın alınan Keyhole adlı şirketin geliştirdiği bir bilgisayar programı.

Yoğun yerleşim olan bazı bölgelerin ayrıntılı görüntüleri, İnternet üzerindeki sayfasını ziyaret ederek indirilen programı bilgisayara yükleyerek incelenebilir. Temmuz 2005'te sadece ABD'nin tamamına yakınının görece yüksek çözünürlükte fotoğrafları bulunurken, Haziran 2006'dan itibaren dünyadaki şehirlerin büyük bir bölümünün ayrıntılı görüntüleri bulunuyor.

Programda, koordinatları verilen noktaya ulaşmak mümkün.

Program ilk duyurulduğunda, Rus Gizli Servisi, bu hizmetinin, terörist saldırı planlayanlara bir kolaylık olacağını söyleyerek hizmetin durdurulmasını talep etmişti. Ancak benzeri uydu fotoğraflarının küçük bir ücret karşılığında, İnternette satıldığı göz önüne alınarak, ilgili mahkemece dava düşürüldü.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız