SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Üye 609, Gelen 11 Olunca

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor’un olağanüstü genel kurulu beklendiği gibi çoğunluk sağlanamayınca 18 Kasım 2007 tarihine ertelendi. Genel kurula 609 üyeden sadece 11’inin katılarak imza verdiği görüldü.

GENEL KURUL ERTELENDİ
Malatyaspor’da Haşim Karadağ yönetiminin aldığı olağanüstü genel kurul kararının ardından başkanlığa yeniden aday olmaması, Karadağ yönetiminde bulunan Şevket Küçükaslan başkanlığında yenide yönetimin oluşmasından 4 gün sonra görevi bırakmalarıyla yaşanan yönetim sorunu devam ediyor.

Şevket Küçükaslan yönetiminin istifalarını mahkemeye sunmalarından sonra görevlendirilen 3 kişilik Kayyum Heyetince 11 Kasım olarak belirlenen olağanüstü genel kurul çoğunluk sağlanamayınca yapılamadı. Hafta içerisinde ortaya çıkıp adaylıklarını açıklayan Mustafa Kemal Zengin ile Ahmet Mutlu adlı kişiler de ortada gözükmediler.

İl Özel İdare Genel Sekreterliği İl Genel Meclisi Salonu’nda yapılacağı duyurulan genel kurula kulübün 609 üyesinden sadece 11’inin "hazurun" listesine imza attığı görülünce çoğunluk sağlanamadı ve böylece genel kurul 18 Kasım 2007 tarihine ertelendi.

Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın, olağanüstü genel kurula katılmak üzere geldiği genel kurul salonunda kısa süre kaldı ve çoğunluk sağlanamadığının belirtilmesiyle ayrıldı. Başkan Akın'ın gelişi ve ayrılışı sırasında Kayyum Heyeti'nden herhangi bir karşılama ve uğurlama olmadığı gözlendi. Bu durumun, Kayyum Heyeti'nin atanmasından sonra Belediye Başkanından beklenen desteği görememeye tepki olduğu değerlendirildi.

Belediye Başkanı Cemal Akın basın mensuplarının sorularını yanıtlarken,”Biz bu sıkıntılara düşmemek için Malatya Belediyesi olarak, bütün gücümüzle gayret gösterdik, ekonomik destek verdik. Malatya’da birçok kuruluş var. Bu kuruluşların arasında Malatyaspor’a en büyük desteği ve katkıyı Malatya Belediyesi verdi. Deneyimli Belediye Meclis Üyesi arkadaşımızı kayyum yönetiminde görevlendirdik. İnşallah en kısa zamanda bu sıkıntılı süreçten kurtuluruz. Yönetim konusundaki sıkıntılar sürüyor. İnşallah bir hafta sonra yapılacak olan olağanüstü genel kurulda yönetim belirlenir ve bu sıkıntı atlatılır. Belediye yönetimi olarak biz bugüne kadar her hangi bir kişi ve kurum tarafından yapılmayan miktarda 7.5 Trilyon lira parasal yardımda bulunduk. Kendi asil hizmetlerimiz aksatılmadan desteklerimiz sürecektir. Ancak asıl olan Malatyaspor kulübünün kendi yağı ile kavrulur bir yapıya kavuşmasıdır” dedi.

Malatyaspor Kayyum Heyeti Başkanı Atilla Kantarcı’da yaptığı açıklamada çoğunluk sağlanamadığını bu nedenle genel kurulun 1 hafta sonra yapılacağını ifade etti. Kantarcı, Malatya merkezli yönetimin oluşturulması gerektiğini ifade ederek, "18 Kasım'da yapılacak kongrede de aday çıkmazsa, 15 gün sonrasına toplanıp kulübün feshi ele alınacak" dedi.

Kantarcı, yönetime talip konusunda resmi herhangi bir başvurunun Kayyum Heyeti’ne yapılmadığını ifade ederek, “ Futbolcularımızın moralleri tabii ki bozuk. Uzun süreden beri para alamıyorlar. Bizlerde her hangi bir para veremedik. Uzun süredir tedirginler. Bu sıkıntılar içerisinde tabii Kayseri Erciyespor ile de zor bir maç yapılacak. İnşallah bu maçtan iyi bir sonuçla ayrılırız” dedi.

Kantarcı, 609 üyeden hemen hemen kimsenin genel kurula katılmadığını, bunların üyelikleriyle ilgili bir yaptırımlarının olup olmayacağına ilişkin bir soruya “Kayyum Heyeti olarak böyle bir yaptırımımız olamaz. Ancak yönetim seçilirse onlar bir düzenlemeye gidebilirler” dedi.

KULÜBE GİTTİLER..
Bu arada, AKP Milletvekilleri Öznur Çalık ve İhsan Koca ile il başkanı Ahmet Çakır, genel kuruldan sonra Sivas Caddesi'ndeki Malatyaspor İdari binasına giderek, burada Kayyum Heyeti Başkanı Atilla Kantarcı, üyeler Mustafa Bahadır Altaş ve Mehmet Çolak'la görüştüler. Gelişmeler hakkında bilgi alan Çalık ve Koca, 18 Kasım'a ertelenen kongre öncesi bir değerlendirme yaptıklarını, kulubün durumu hakkında kayyum heyetinden bilgi aldıklarını, kayyum heyetinin çalışmaları dolayısıyla kendilerine teşekkür ettiklerini söylediler.

HABER-FOTO: Selahattin GÖKATALAY

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız