SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Üyelere Bilgi Aktarıyoruz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:18:38
A- A+ PAYLAŞ

Malatya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın ve birlik heyeti Yeşilyurt İlçesi Ziraat Odası, bazı Yeşilyurt köyleri, Akçadağ İlçesi Ziraat Odası ve Akçadağ’ın bazı köylerini ziyaret ederek son teşvikler, çobanlık eğitim proje, hayvan küpelenmesi ve toprak mahsulleri ofisi arpa satışları gibi konular hakkında bilgiler verdi.

İhsan Akın, “Bilgilendirme toplantılarımızla birlik de yetiştiricilerimizi bu anlamda yeni teşvikler, özellikle küpeleme ile alakalı, toprak mahsulleri ofisinin arpa satışları başlamış. Bu konularda bilgiler aktarıyoruz. Yetiştiricileri yönlendirmenizi bekliyoruz. Çünkü ortak üyelerimiz olduğu için bu anlamda gelişmeler hakkında bilgiler aktarıyoruz. 8 Ocak’ta başlayıp 31 Ocak’a kadar devam edecek olan arpanın da ton fiyatı 639 TL’dir” şeklinde konuştu.

Akın, yetiştiricilerinin yoğun bulunduğu köylerde yeni teşviklerle alakalı bilgilendirme çalışmaları da yaptıklarını kaydetti.

Yeşilyurt Ziraat Odası Başkanı Doğan Solmaz ise, “Biz ortak, kardeş bir kuruluşuz ziraat odalarıyla hayvan üreticileri hiç birbirinden ayrılmayacak birbirini tamamlayan kuruluştur. Bundan dolayı bizleri bu konuda bilgilendirdiği için teşekkür ederiz. Malatya’nın tarım ve hayvancılık alanında gelişmesi için ortak kardeş kuruluşlar birbirlerine tabi ki yardımcı olmaları gerekiyor” diye konuştu.

Akçadağ Ziraat Odası Başkanı Alibey Varlık, “Üreticinin faydasına yaptığınız çalışmaları hem basından, hem birebir takip ediyor, taktir ediyorum. Çiftçiye gitme gayretini kutluyorum” diyerek, hayvancılıkla ilgili teşviklerin üreticiye, çiftçiye duyurulması gerektiğini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız