SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Üyelere Özel İdare'yi Anlattı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er, "Küreselleşme, yerelliğin önemini de ortaya çıkarmış ve adeta dünya köye dönerken köylerin ve tek başına şehirlerin de modern dünyanın tüm imkanlarından yararlanması fırsatını sunmuştur" dedi.

İl Özel İdaresi Salonu'nda, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er, 29 Mart 2009 seçiminde göreve seçilen yeni İl Genel Meclisi üyelerine İl Özel İdaresi hakkında bilgi sundu.

Yasal düzenlemeler sonucu yerel yönetimlerin güçlendirildiğini, İl Özel İdareleri'nin geniş yetkilere kavuşturulduğunu bildiren Sami Er, "Malatya İl Özel İdaremizin tüm il sınırlarını kapsayan görev ve sorumluluk alanı bulunmaktadır. Yenilenen Mevzuat ve yansımalarına kısaca değinecek olursak şunları kaydedebiliriz. Sözkonusu yasal düzenlemelerle kamu idaresinde merkeziyetçi yapıdan yerinden yönetime doğru evrilme olması, sorunların da daha hızlı ve daha isabetli bir şekilde çözümünü kolaylaştırmış
olduğu bilinen bir gerçektir. Örneğin, herhangi bir köyde yapılacak bir yolun yapımına ne derece ihtiyaç olduğu ve ne derece önceliği bulunduğu ile ilgili olarak bizatihi o yörede yaşayan İl Genel Meclisi üyesince teknik elemanların da desteğiyle tespit yapılabilmekte ve meclis tarafından bir karara varılabilmektedir. Daha faal hale gelmiş İl Genel Meclisi ile yönetimde katılımcılık arttırıldığı gibi ülkemizde demokrasinin gelişimine de katkıda bulunulmuş oluyor" dedi.

"21. yüzyılda demokratik yönetimin geliştirilmesinin önemi açıktır. Çağımızda hızla gelişen teknoloji ile birlikte hayatımıza giren iletişim ve ulaşım araçlarının yol açtığı küreselleşme, yönetim anlayışlarını da etkilemekte ve değişimleri zorunlu kılmaktadır" diyen Er, şunları kaydetti:

"Artık internete girdiğimizde, belki de hayatımızda asla göremeyeceğimiz dünyanın bir ucundaki bir yerdeki insanlarla iletişim kurabiliyor, onları görebiliyor, ticaret yapabiliyoruz. Böylece bir etkileşim doğabiliyor. Dünyanın bir köye dönüşmesi olarak da adlandırılan küreselleşme, yerelliğin önemini de ortaya çıkarmış ve adeta dünya köye dönerken köylerin ve tek başına şehirlerin de modern dünyanın tüm imkanlarından yararlanması fırsatını sunmuştur. Bu da ancak daha çok demokrasi ile mümkün olabilmekte ve yerel yönetimlerin güçlendirilmesinin önemi de burada yatmaktadır. Ekonomi teorisyen ve otoriteleri de küreselleşme ile birlikte artık şirketlerin rekabetinden kentlerin rekabetine geçildiğini belirtmektedirler. Kentlerin yarışında önde olabilmek için öncelikle altyapı ve üstyapı konularında en iyi bir duruma gelmenin gerekliliği ortadadır. Ülkemizin içerisinde bulunduğu Avrupa Birliği üyeliği sürecinde de önemli bir mesafe almamızı sağlayan yerel yönetimlerle ilgili yasal düzenlemeler, demokratik işleyişi arttırdığı gibi bununla birlikte açıklık, hesap verebilirlik, öngörülebilirlik, katılım gibi kanalların gelişimini daha da arttırmıştır. Bu yolla üretilen hizmetler de tabii ki daha çok mutluluk sağlamaktadır. Nitekim asıl olan da insanın mutluluğudur, tüm vatandaşların hakça hizmetlerden yararlanmasıdır. Malatya İl Özel İdaresi olarak sözkonusu düzenlemeler çerçevesinde yeniden yapılanma çalışmaları gerçekleştirilmiş ve yeniden yapılanma kapsamında önemli mesafeler alınmıştır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız