SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Üyelerin 27'si Kadın"

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:52:52
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği, kadın yetiştiricilere yönelik ''Kadın Elinde Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliği'' konulu konferans düzenledi. 
     
Bir otelde gerçekleştirilen konferansın açılışında konuşan birlik başkanı İhsan Akın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadın yetiştiriciler için konferans düzenlediklerini söyledi. 
     
Kadın yetiştiricileri teşvik etmek istediklerini anlatan Akın, ''Kırsalda zor şartlarda yetiştiricilik yapan bu güzel insanların üretimde yüzde 80 emekleri vardır. Ancak kağıt üzerinde kadın üyemiz yüzde 3 civarında. Ama, biz asıl burada kadın emeğinin önemini vurgulamak isteriz. Çünkü kadın olmayan bir işletmede özellikle mera hayvancılığında işletme kapanma noktasına geliyor'' dedi. 
     
Kırsaldaki göçün önlenmesi için kadın yetiştiricilerin özellikle desteklenmesi gerektiğini ifade eden Akın, birliğin bin 400 üyesinden 27'sinin kadın yetiştirici olduğunu belirterek, kadın yetiştiricilerin sayısını artırmak istediklerini kaydetti. 
     
Açılış konuşmasının ardından Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesinden emekli Prof. Dr. Öznur Poyraz, yemleme, hastalıklarla mücadele ve mera ıslahı konulu konferans verdi. 
     
Konferansa Malatya Valisi Ulvi Saran, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hamit Aygül, Malatya Tarım Kredi Kooperatifi Bölge Müdürü Mesut Baytekin de katıldı. Konferansa katılan kadın yetiştiricilere 75 liralık gıda çeki hediye edilirken, yetiştirdikleri hayvanlar için de yem verildi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız