SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Uygar Bir Ülkede Olsa!.

A- A+ PAYLAŞ

Sorumlu olması gereken makamların işlerini iyi ya da ciddi yapmamalarından kaynaklanan trafik kazalarına, “refüj fıskiyesi”nden yola taşan sular yüzünden bir başkası eklendi. Şeker Fabrikası önünde gece yarısı meydana gelen kazada 4 kişi yaralandı.

Bakım, onarım ya da alt-üst geçit çalışmaları yapılan başta Çevreyolu olmak üzere birçok ana yolda, gerekli güvenli trafik önlemlerinin alınmaması, yeterli işaretleme ve denetim yapılmaması yüzünden meydana gelen trafik kazalarında onlarca kişi yaralanırken, bu nitelikteki kazalardan biri de belediyeye ait fıskiyelerden fışkıran suların yolu kaygan hale getirmesiyle meydana geldi. Belediyenin, refüjdeki ya da yol kenarındaki çimleri sulamak için müteahhitlere yaptırdığı, başta Çevreyolu, Ankara Caddesi olmak üzere Kanalboyu, Çöşnük vs. bölgesinde, kaliteli ve düzenli bir şekilde olmadığı için çimden çok yolları sulayan, yolları her mevsimde kaygan ve tehlikeli hale getiren fıskiye nedenli kaza, 01.30 sıralarında Şeker Fabrikası önünde oldu. 23 yaşındaki İ.Y. yönetiminde bulunan minibüste, fıskiyeden yola taşan sular nedeniyle sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi ve takla atması sonucu, sürücünün yanı sıra S.Y. adlı genç kız ile 54 yaşındaki A.Y. ve 21 yaşındaki E.D. yaralandılar.

Bu tür trafik kazalarının, yetki ve sorumluluk verilen kuruluşların bunları yerine getirememelerinden kaynaklandığı, uygar bir ülkede olsa, meydana gelen kazalardaki kayıpların ve hasarların, bu işin sorumlusu kuruluşlara, onun başındaki yöneticilere ödetileceği, ancak Türkiye’de böylesine bir uygulama olmaması nedeniyle aymazlığın sürüp gittiği belirtildi. Çevreyolu’nda tüm uyarılara rağmen, güvenli bir trafik ortamının sağlanamaması yüzünden sürekli trafik kazası olmasına rağmen, güvenli trafikten sorumlu kişi ve kuruluşların “kılını dahi kıpırdatmaması”nın hesap sorulmamasından kaynaklandığı biliniyor.

TRAFİK KAZALARI..
Bu arada, Beydağı Devlet Hastanesi kavşağında 20.30 sıralarında 25 yaşındaki V.L. yönetiminde bulunan 44..672 plakalı araç ile 60 yaşındaki K.S. yönetimindeki 44..038 plakalı araç çarpıştı. Kazada ilk araçta bulunan 27 yaşındaki Z.L. adlı bayan ile ikinci araçta bulunan 41 yaşındaki V.K. yaralandılar.

Malatya- Elazığ karayolu Kale ilçesi yakınlarında ise, 51 yaşındaki H.E. yönetiminde bulunan İzmir plakalı araç yolun ortasında takla attı. Kazada sürücünün yanı sıra araçta bulunan 25 yaşındaki M.P., 61 yaşındaki H.E. adlı bayanlar ile Ş.E. adlı genç kız ile 32 yaşındaki S.P. ve 48 yaşındaki H.P. adlı şahıslar yaralandılar. Yaralılar TÖTM’de tedavi altına alındılar.

FOTOĞRAF: Çevreyolu'nun Polis Okulu civarına kadar olan bölgesinde fıskiyelerden yola taşan ve trafiği tehlikeye düşüren sular..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız