SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Uygulamalı Atçılık Eğitimi de Veriyor

0
Güncellendi - 2016-02-24 02:51:37
Uygulamalı Atçılık Eğitimi de Veriyor
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Kampüsü'ndeki Atçılık ve Atlı Sporlar Uygulama Merkezi'nde incelemelerde bulunan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, burada üniversitenin Bisiklet Dostları Topluluğu ile de bir araya geldi.

Atçılık ve Atlı Sporlar Uygulama Merkezi'ni ziyaret eden, Merkez'in yöneticileri ve öğrencileri tarafından ağırlanan Bisiklet Dostları Topluluğu öğrencileri, atlar ve atlı sporlar hakkında bilgi aldılar.

Burada, Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik ile karşılaşan topluluk öğrencileri, düzenledikleri etkinlikler ile Atçılık ve Atlı Sporlar Uygulama Merkezi hakkındaki düşüncelerini paylaştılar.

Öğrenci toplulukları olarak üniversite yönetiminden memnun olduklarını ve her konuda destek aldıklarını belirten öğrenciler, Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik'e teşekkür ettiler. Bisiklet Dostları Topluluğu öğrencileri daha sonra Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik ile toplu fotoğraf çektirdiler.

ÖĞRENCİLER UYGULAMALI DERS GÖRÜYOR

Atçılık ve Antrenörlüğü Programında okuyan öğrencilerin uygulamalı derslerini gördükleri Atçılık ve Binicilik Tesisi, aynı zamanda binicilik ve engel atlama sporları ile hippoterapi (atla tedavi) faaliyetleri içinde kullanılıyor.

Sadece üniversite öğrencileri ile personeline değil, herkese açık olan tesiste,  binicilik, engel atlama, atlı arazi gezileri uygulamalar yapılabiliyor, ayrıca özel at sahipleri için pansiyon hizmetleri de veriliyor.

Atçılık ve Binicilik Tesisi bünyesinde 40 baş kapasiteli modern tavla (at barınağı), 6x230 metrelik çim pist ve bin 500 metrekare manej  (atlı sporların yapılacağı alan) bulunuyor. Engellilerin faydalanması dikkate alınarak inşa edilen sosyal ve idari binada, bayan ve erkekler için ayrı ayrı tanzim edilmiş duş yerleri, giyinme odaları, alaturka ve alafranga tuvaletler, lavabolar, 200 metrekare hobi ve dinlenme odası ile 3 adet ofis yer alıyor. Tesiste, çalışmaları yakından izlemek ve açık havada oturmak için düzenlenmiş toplam 200 metrekare alana sahip 4 adet kamelya var. Tesis, çevresindeki sera ve meyve bahçelerinin yanı sıra 35 çeşit ve bin 500 adet orman ağaç ve süs bitkisinden oluşan floraya da sahip.

Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız