SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Uygulamalı Eğitim de Veriliyor

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:08:07
Uygulamalı Eğitim de Veriliyor
A- A+ PAYLAŞ

'Tarımsal Nüfus Gençleşiyor’ projesi kapsamında 25 üretici teorik eğitimlerin devamı olarak uygulamalı eğitimlere başladı.

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), Milli Eğitim Bakanlığı ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde yürütülen ‘Tarımsal Nüfus Gençleşiyor’ projesi kapsamında Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından üreticilere teorik eğitimlerin devamında uygulamaya yönelik eğitimler verildi.

Malatya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürlüğü tarafından koordine edilen proje kapsamında, İnönü Üniversitesi Ziraat Fakültesine gidilerek, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bayram Murat Asma ve Yrd. Doç Dr. Özlem Altuntaş nezaretinde 25 üretici, seraları, topraksız tarım ünitelerini, erkenci kayısı yetiştirmek amacıyla seralardaki sofralık kayısı çeşitlerini, sebze üretim alanlarını, yetiştirme tekniklerini, mevsimlik süs bitkilerini yerinde görme imkanı buldu.

İnönü Üniversitesi Ziraat Fakültesi hocalarından Yrd. Doç Dr. Özlem Altuntaş, ülkemizde ve ilimizde seracılığın durumu, seralarda sırık salatalık ve sırık domates yetiştirme tekniğini, verim düzeyleri, karşılaşılan hastalık ve zararlılar ile mücadelesi konularında bilgi verdi.

İnönü Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bayram Murat Asma ise üreticilerle yakından ilgilenerek, seralarda yetiştiriciliği yapılan sofralık kayısı yetiştiriciliğinin önemini, amaçlarını ve topraksız tarım üretim ünitelerini birlikte gezerek, konuyla ilgili üreticilere bilgi verdi, gelen soruları yanıtladı. Daha sonra üreticilere çay ikram edip, onlara ‘Mişmiş’ isimli kitabını imzalayarak hediye eden Prof. Dr. Bayram Murat Asma, tarımda kadınların üretime olan katkısından ve ilimizdeki tarımsal sorunlar ve çözümleriyle ilgili üreticilerle bir süre sohbet etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız