SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:04:35
Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’nin ikinci etabının başladığı bildirildi. Malatya Ticaret Borsası ve KOSGEB işbirliğiyle ilk etabı 15-23 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri’nin ikinci etabının başladığı ve 1 Haziran’da sona ereceği belirtildi. 2 gurup halinde 18 yaşını doldurmuş, kendi işini kurmak isteyenler ile iş fikirlerini hayata geçirmek isteyen girişimci adaylarına yönelik, ücretsiz uygulamalı girişimcilik eğitimleri Malatya ABİGEM Merkez Müdürlüğü’nden Yusuf Gök tarafından veriliyor. 

60 kişiden oluşan katılımcıya toplam 140 saat eğitim verileceği bildirilerek Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri hakkında şu bilgiler verildi:

“Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi, girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve girişimcileri iş planı kavramı ile tanıştırarak başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak amacı ile verilir. Eğitim sonunda girişimci adaylarının kendi iş fikirlerine yönelik iş planlarını hazırlayabilecek bilgi ve deneyimi kazanmaları hedeflenir.

Uygulama Girişimcilik Eğitimine katılmak ve başarılı olmak Girişimcilik Destek Programı kapsamında yeni girişimci desteği alınabilmesi için ön şartlardan biridir.

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi dört ana modülden oluşan toplam 70 saatlik sınıf içi ders ve atölye çalışmalarını kapsar. Bir Uygulamalı Girişimcilik Eğitiminde, her bir sınıf için en fazla 30 katılımcı kabul edilebilir. Katılımcılardan ücret alınmaz. Eğitim ana modüllerine yüzde 80 oranında devam eden katılımcılar katılım belgesi almaya hak kazanır.

Uygulama Girişimcilik Eğitiminin başarıyla tamamlanmasından sonra işletmenin açılışı yapılarak KOSGEB'e başvuruda bulunulabilir. KOSGEB'in başvuruyu uygun bulması halinde yeni girişimci destekleme işlemi yapılmaktadır.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız