SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Uygur Gümüş Madalya Kazandı

0
Güncellendi - 2019-06-25 02:48:35
Uygur Gümüş Madalya Kazandı
A- A+ PAYLAŞ

Karate 1 A Serisi’nin üçüncü etabında Malatyalı milli karateci Burak Uygur, Japon Yugo Kozaki karşısında normal süresi 0-0 biten mücadeleyi hakem kararıyla 3-2 kaybederek gümüş madalyanın sahibi oldu.

Karate 1 A Serisi’nin üçüncü etabı 21-23 Haziran tarihleri arasında Kanada’nın Montreal kentinde düzenlendi. Karate 1 A Serisi’nin üçüncü etabında Türk karateciler 3 altın, 2 gümüş ve 4 bronz madalya kazandı.

Dünya Karate Federasyonu’nun (WKF) en yoğun katılımlı organizasyonları arasında yer alan Karate 1 A Serisi’nde sezonun üçüncü etabı Kanada’da yapıldı. 21-23 Haziran tarihleri arasında Montreal kentinde düzenlenen organizasyonda 79 ülkeden 760 karateci mücadele ederken, Karate Milli Takımı 13 erkek ve 7 kadın sporcuyla ülkemizi temsil etti.

Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları’na kota puanı veren organizasyonda milli karateciler çıktığı 10 madalya mücadelesinin dokuzundan galip ayrıldı ve 3 altın, 2 gümüş, 4 bronz madalya ile ülkemize döndü.

Türk karateciler, 23 Haziran Pazar günü yapılan finallerde beş dalda altın madalya mücadelesi verdi.

Kumite 84 kiloda Uğur Aktaş, finalde İtalyan Michele Martina’yı 3-0 yenmeyi başardı. A Serisi’nin Salzburg ve İstanbul etaplarında gümüş madalyada kalan Milli karateci, Montreal’de altın madalya kazanarak önemli puanları da hanesine yazdırdı.

Kumite +84 kilodaki temsilcimiz Alparslan Yamanoğlu, bu sezon ki üçüncü madalyasını Montreal’de kazandı. Premier Lig’in Rabat etabında gümüş, A Serisi’nin İstanbul etabında da bronz madalyaya uzanan Milli karateci, finalde Kanadalı Daniel Gaysinsky’i 2-1 yenerek şampiyon oldu.

Kumite 67 kiloda Burak Uygur, Japon Yugo Kozaki karşısında normal süresi 0-0 biten mücadeleyi hakem kararıyla 3-2 kaybederek gümüş madalyanın sahibi olurken, kumite 75 kiloda final mücadelesi veren Erman Eltemur da Amerikalı Thomas Scott’a 4-0 yenilerek ikincilik kürsüsüne çıktı.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız