SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Uyku Hapları Ölüm Riskini Artırıyor...

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:46:20
Uyku Hapları Ölüm Riskini Artırıyor...
A- A+ PAYLAŞ
 
İngiliiz tıp dergisi BMJ'de yayımlanan araştırmayı gerçekleştiren bilim insanları, uyku hapları ile ölüm ve kanser riski arasında bağlantı olduğunu bildirdi.
 
Bilim insanlarının yaptığı araştırmanın sonuçlarına göre uyku hapları ölüm riskini artırıyor. İngiliz tıp dergisi BMJ'de yayımlanan araştırmanın 10 bin 500 denek üzerinde yapıldığı belirtildi. 23 bin 500 kişi de karşılaştırmada kullanıldı. Deneklerin cinsiyeti, yaşı, yaşam tarzı ve muhtemel sağlık sorunları da araştırmada göz önünde bulunduruldu.
 
Uyku hapı kullanımının ölüm riskini artırdığını belirten bilim insanları, ilacın dozu ile ölüm riski arasında doğru orantı bulunduğunu kaydetti.
 
Yılda 18 doz uyku hapı içenlerin, hiç uyku hapı almayanlara oranla ölüm riski 3,5 kat fazla çıktı. Yılda 18 ile 132 kez uyku hapı içenlerde bu oran 4 katına, 132'nin üzerinde bu ilacı alanlarda 5 katına yükseldi.
 
Sonuçların tüm yaş gruplarında geçerli olduğunu ifade eden bilim insanları, ancak özellikle 18 ile 55 yaş arasındakilerde tam olarak bu verilere ulaşıldığını bildirdi.
 
Bilim insanları, sık sık uyku hapı alanların kanser olma ihtimalinin de bu ilaçları hiç kullanmayanlara oranla yüzde 35 arttığını ifade etti.
 
Araştırma sonuçlarının kesin olarak neden sonuç ilişkisi doğurmayabileceğini belirten bilim insanları, ancak uyku ilaçlarının ölüm riskini artırdığına dair daha önce alınan bilimsel sonuçları teyit ettiğini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız