SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Uymuyorsa Değiştireceksin"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:30:53
A- A+ PAYLAŞ

Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, beraberindeki partililerle birlikte Malatya merkeze bağlı Üzümlü köyünü ziyaret ederek, köy muhtarı ve vatandaşlarla sohbet edip sorun ve sıkıntılarını dinledi. 

Vatandaşlara hitaben burada bir konuşma yapan Milletvekili Şahin, "CHP ve muhalefet partileri yeni yasal düzenlemelere karşı çıkıyorlar. Bu yasalar günün şartlarına uymuyorsa, gömlek bana dar geliyorsa bedenine uyduracaksın. Bu ülke büyüyor. Şimdi CHP'nin ve diğer muhalefet partilerinin yapmaya çalıştığı çocuk yaştaki evlatlarına giydirdikleri gömleği 18-20 yaşına gelmiş yetişkinlerine giydirmeye çalışıyorlar. Zorlarsanız patlatırsınız. Onun için biz günün şartlarına, günün ihtiyaçlarına ne cevap veriyorsa onu yapmaya çalışıyoruz. Amacımız hiçbir yeri kırıp dökmek değil. Bugüne kadar geri bırakılan, horlanan, dışlanan, eksikleriyle hareket etmeye çalışan bu süreci daha da mükemmel bir noktaya getirmek için elimizden gelen yasal düzenlemeleri yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Milletvekili Şahin, "Biz bir yere takılıp kalmıyoruz" diyerek sözlerine şöyle devam etti: "Bizden öncekilerin yapamadıkları şu var; 1920'lerde çıkarılan bir yasayla 2015'e gelmişiz. Hala o yasayla işi götürmeye çalışıyorlar. Bunların kapasitesi bu kadar. Bunların algılama gücü bu kadar. Yasa haşa Allah'ın kanunu değil. Meclis çatısı altında günlük işlerimizin yürümesi için, daha nitelikli bir hale ulaşması için yasa düzenliyoruz. Demokratik bir ülkedeyiz. Yasa günün şartlarına uymuyorsa onu yeni baştan düzenlemek bizim elimizdedir. Bunu yaparken bile direnç gösteriyorlar. Dün ihtiyaca cevap veren bir yasa bugün cevap vermiyorsa biz bunu mutlaka yenisiyle düzenliyoruz. Muhalefet kesinlikle bu konuda yine çok sığ düşünüyor. Ufukları geniş değil. Her atmış olduğumuz adıma her yeniliğe direnç göstermeye çalışıyorlar. 'Siz yanlış yapıyorsunuz', 'bu kurumla oynayamazsınız', 'devletin üniter yapısı denilen o yapıyı bozuyorsunuz' diyorlar. Dün onun için direnç gösteriyorlardı. Dün getirmiş olduğumuz yasayı kaldırırken de bu kez onu sahipleniyorlar."

Milletvekili Şahin, konuşmasını şöyle tamamladı: "Biz niçin yapıyoruz? Bunların tümünü gerçekleştirmek için il özel idaresi genel sekreterliğini ihdas ettik. Onu da aşağı yukarı 7-8 yıldır verimli bir şekilde kullandık. Büyükşehir statüsüne geçtikten sonra artık büyükşehirle birlikte büyükşehir belediyesi sınırları içerisinde şehrin tamamı, mülki idare sınırları içerisinde kalan köylerimiz mahalle oldular. Bu mahallelerimizin hepsi, şehirdeki mahallemiz nasıl hizmet alıyorsa buranın da aşağı yukarı aynı hizmetleri alması lazım. Verilen ödenekler burası için de veriliyor. Mahallenin hangi ihtiyacı varsa bunu artık il özel idaresi değil, belediye meclisi yapacak. Onun için inşallah hizmetler daha da nitelikli bir hale gelir. 5 sene sonra kısmet olursa bu konuları masaya yatırdığımızda önümüze çıkan birtakım eksiklikler, yanlışlıklar varsa onu da düzeltmek bizim boynumuzun borcu." Köylüler ise ziyaretten duydukları memnuniyeti ifade ederek, Şahin'e teşekkür etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız