SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Uyumlu Çalışma Önemli..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Koordinasyon Kurulu yeni yılın ilk toplantısını yaparak, yatırımları ele aldı.

İl Genel Meclisi Salonu'nda Vali Ulvi Saran'ın başkanlığında düzenlenen ve Belediye başkan yardımcısı Ahmet Ceyhan, İnönü Üniversitesi Yapı Dairesi başkanı Murat Arısal, bazı ilçe kaymakamları, ilçe ve belde belediye başkanları, Daire müdürleri, İl Genel meclisi üyeleri ve muhtarlar katıldı.

Toplantıda , yatırımcı daire müdürleri 2010 yılı çalışmalarını ve 2011 yılı projelerini anlattı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Ulvi Saran, yatırımcı daire müdürlerine " Başarılı ve ilimize yararlı olmanın yolu tasarruflu, disiplinli ve koordineli çalışmaktan geçer." diyerek, uyumlu çalışmanın önemini anlattı.

Yüzde 43’nün ulaştırma, yüzde 12’sinin ise imalat sektörü projelerin gerçekleştirildiği 2010 yılı yatırımlarında toplam bin 629 proje gerçekleştirildiği İKK toplantısında özet bilgiler veren İl Planlama Müdürü Mesut Arpacık ise, yatırım çalışmalarıyla ilgili şunları okudu:

"2010 yılı yatırım programında 8 sektörde toplam bin 620 adet proje mevcuttur. Bu projelerin 688'i diğer kamu hizmetleri, 645'i ulaştırma sektörü, 111'i tarım, 84'ü eğitim, 58'i enerji,13 sağlık, 12'si imalat ve 9'u ise diğer sektöründe yer almıştır. Yatırım projelerinin de yüzde 72 nakdi gerçekleşme sağlanmıştır. Karayolları ilk sırada, ikinci sırada İl Özel İdaresi ve Devlet Su İşleri yer almıştır."

Malatya Belediyesi başkan yardımcısı Ahmet Ceyhan, geçtiğimiz yıl yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler verdikten sonra 2011 yılı başlarında kentsel dönüşüm projesini hayata geçireceklerini ve ilk etapta 538 konut yapacaklarını belirtti.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er de ağırlıklı yol yapım ve sulama projelerinin yanı sıra kültür, eğitim ve sağlık alanında gerçekleştirdikleri işleri anlattı. Güzelyurt belde belediye başkanı Ali Seydi Millioğulları’nın “Grup yollarının hali çok berbat. Bizim oralara hizmet konusunda hakketiğini alamıyor, 2011 yatırımına bizim yöreleri de alsanız “ diye öneride bulundu. Er ise “ 2006 ve 2007 yıllarında müteahhit marifetiyle yapılan yollarımız maalesef kullanımdan çıkmak üzere. Buraların tekrardan ele alınması gerek” diye konuştu.

İnönü Üniversitesi Yapı Daire başkanı Mustafa Arısal, üniversitenin Kale ilçesine yaptırılacak olan oteli ile ilçenin Sapanca Gölü görünümünü kazanacağını ifadeleri üzerine söz alan Özel İdare Genel Sekreteri Er, “Sapanca gölü civarı beton yığınına dönüşmüş durumda. Biz ilçemizin betonlaşmasını istemiyoruz” diye araya girdi.

Diğer daire müdürlerinin yaptıkları yatırımlar ve yapacakları projeleri anlattıktan sonra toplantı sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız