SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Uyumlu Koçlar Yetiştirmeli"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:51:08
A- A+ PAYLAŞ

 Malatya ili Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı İhsan Akın, “Üreticiler bölgesine uyumlu koçlar yetiştirmelidir” dedi.

Yönetim kurulu üyeleri ile birlikte 20-23 Şubat tarihleri arasında İstanbul Anımalıa 11. Hayvancılık ve Teknolojileri Uluslar Arası İhtisas Fuarı’na katıldıklarını bildiren İhsan Akın, ‘Hayvancılıktan Nasıl Para Kazanılır ve Sürdürülebilir Hayvancılık’ konulu panel yapıldığını da söyledi.

Kendisinin de sözü edilen panele konuşmacı olarak katıldığını söyleyen Akın, sunuma küçükbaş hayvancılıktaki yaşananlar ve yapılanları anlatarak önemli konulara değindiğini aktardı.

Akın, “Küçükbaş hayvancılıkta karlılık ve sürdürülebilirlik noktasında ne yapılmalıdır. Bu bağlamda bir işletmede 50 baş hayvan da yapsanız, 500 baş hayvan da yapsanız bu emeği veriyorsunuz. Bu hayvancılığı sadece geçim anlamında ya da başka yapacağımız bir iş yok ki ne yapabiliriz ki anlayışıyla değil, biz daha çok nasıl para kazanabiliriz nasıl bu işletmemizdeki hayvan varlığımızın damızlık verimini, süt yapıyorsak süt verimini nasıl yükseltebiliriz et yapıyorsak et verimini nasıl yükseltebiliriz, bunlara bakmak gerekiyor.

Bu anlayış ise nasıl olur bizce işletmemizdeki verimi düşük olan koçlarımız varsa eğer yaşlanmışsa herhangi bir değer kalite elde edemiyorsak bunları elimizde bekletmenin bir anlamı yok. Özellikle bölgelere uygun ırklara göre melezleme sitemi ile birleştirilerek damızlık verimi yüksek olan koçlarla birleştirilerek melezleme sitemi ile karlılığımızı arttırabiliriz. Bir önemli konu da yetiştiricimiz birçok şeyi duyduğunda ya da izlediğinde değil de birebir gördüğünde dokunduğunda daha çok istiyor analiz ediyor. Bu bağlamda ise örnek çiftliklerin yetiştiricilere gezdirilmesi ve gösterilmesi gerekiyor. Örnek çiftliklerde nasıl kar elde edilmiş karlılık alanı nasıl yaşanmış yetiştirici nasıl para kazanmış duymalı birebir görmeli” şeklinde konuştu.

İhsan Akın, panele katılan yetiştiricilere ve tüm katılımcılara Malatya kayısısı ikram ettiklerini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız