SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Uyuşturucu Davasında Karar

A- A+ PAYLAŞ

Malatya özel Yetkili 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde uyuşturucu ticareti yapmakla suçlanan suç örgütü liderine ve üyelerine hapis cezası ile para cezası verildi.

Malatya Özel Yetkili 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde suç örgütü kurmak ve yönetmek, suç örgütüne üye olmak ve uyuşturucu ticareti yapmakla suçlanan 7’si tutuklu olmak üzere toplam 9 sanığın yargılandığı dava sonuçlandı.

Mahkeme heyeti, sanık N. Budunoglu'nu suç işlemek için örgüt kurmak ve yönetmek suçundan 2 yıl hapis cezasına, M. Demir, A. Aras, H.H. Bozaba, M. Aksoy, A. Baylas, M. Erdoğan, F. Çolakoğlu ve S. Uç’u suç işlemek için kurulan örgüte üye olmak suçundan 1’er yıl hapis cezasına çarptırdı.

Uyuşturucu suçundan ise mahkeme heyeti, N. Budunoğlu, H.H. Bozaba ve M. Demir’e ticari maksatla uyuşturucu maddeyi ruhsatsız olarak ülke içinde satın almak, nakletmek, sevk etmek suçundan16'şar yıl 10'ar ay 15'er gün hapis cezası verilirken, etkin pişmanlık yasasından yararlanan M. Aksoy’a ise aynı suçtan 13 yıl 12 ay 22 gün hapis cezası verildi.

Mahkeme tarafından Sanıklar N. Budunoğlu, H.H: Bozaba ve M. Demir'e ayrı ayrı 22 bin 500'er TL, Sanık M. Aksoy'a ise 18 bin 740 TL adli para cezası da verildi.

Sanıklar A. Aras, A. Baylas, M. Erdoğan, F. Çolakoğlu ve S. Uç'a ticari maksatla uyuşturucu maddeyi ruhsatsız olarak ülke içinde nakletmek, sevk etmek suçundan 10'ar yıl 15'er ay hapis cezası verildi. Aynı şahıslara 13.500'er TL adli para cezası da kesildi.

Mahkeme Heyeti, N. Budunoğlu, A. Aras, M. Demir, A. Baylas, M. Aksoy, H.H. Bozaba ve F. Çolakoğlu'nun tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız