SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Uyuşturucu Ele Geçirildi

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:20:54
Uyuşturucu Ele Geçirildi
A- A+ PAYLAŞ

 Malatya'da uyuşturucu ve kaçakçılıkla mücadele kapsamında son günlerde yapılan çalışmalar açıklandı. 

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince "Uyuşturucu esrar maddesi bulundurmak ve kullanmak ile uyuşturucu madde imal ve ticareti yapan" şahıslara yönelik yapılan çalışmalar neticesinde; şüpheli S.T. isimli şahsın ikametinde yapılan arama neticesinde şüphelinin ikametinde 1 kilo 928 gram esrar ele geçirildi. Şüpheli, hakkında TCK. 191 "Kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak" suçundan işlem yapıldıktan sonra salıverildi.

İ.U. isimli şahsın ikametinde uyuşturucu madde satışı yaptığı yönünde bilgi elde edilmesi üzerine yapılan çalışmalarda ise, şahsın ikametinde satışa hazır vaziyette 47 paket olmak üzere toplam 490 gram esrar ele geçirildi. İ.U. yakalanarak gözaltına alındı. Ayrıca konu ile alakalı olduğu değerlendirilen B.K. isimli şahıstan 2 gram esrar ele geçirildi. B.K., hakkında TCK. 191'den işlem yapıldıktan sonra salıverildi. İ.U. isimli şahıs ise, hakkında TCK. 188 (Uyuşturucu madde imal ve ticareti yapmak) suçundan işlem yapılarak, çıkarılmış olduğu mahkemece tutuklanıp cezaevine teslim edildi.

Diğer yandan, şüpheli B.P. isimli şahıstan 8 gram esrar ele geçirildi. Şüpheli, yakalanarak gözaltına alındı. B.P., hakkında TCK. 191'den işlem yapıldıktan sonra salıverildi.

Bu arada, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince 5607 SKM (Kaçak sigara) ve 6136 SKM (Ruhsatsız silah bulundurmak) suçlarına yönelik yapılan çalışmalar neticesinde; yapılan uygulamada 33 *** 58 plakalı araçta yapılan aramada değişik markalarda 9 bin paket kaçak sigara ele geçirildi. Kaçak sigaraların sahibi olan şüpheli A.Y. isimli şahıs hakkında 5607 SKM suçundan işlem yapıldı. Sigara naklinde kullanılan 33 *** 58 plakalı aracın tescil kaydına satılamaz-devredilemez şerhi konuldu.

Başka bir uygulamada ise, 44 *** 928 plakalı araçta yapılan aramada değişik markalarda 14 bin 20 paket kaçak sigara ele geçirildi. Kaçak sigaraların sahibi olan şüpheli V.A. isimli şahıs hakkında 5607 SKM suçundan işlem yapıldı. Sigara naklinde kullanılan 44*** 928 plakalı aracın tescil kaydına satılamaz-devredilemez şerhi konuldu.

Yapılan başka bir uygulamada, 33 *** 95 plaka sayılı araçta yapılan aramada 1 adet 9 mm çapında tabanca ve bu tabancaya takılı vaziyette 1 adet şarjör ve şarjör içerisinde 6 Adet MKE yapımı fişek ele geçirilerek, muhafaza altına alındı. Şüpheli E.Z. hakkında 6136 SKM (Ruhsatsız silah bulundurmak) suçundan yasal işlem yapıldı.

Öte yandan, yapılan bir uygulamada ise 34*** 5934 plaka sayılı araçta yapılan aramada, 1 adet 7,65 MM çapında tabanca, silah üzerine takılı vaziyette bir şarjör ve şarjör içerisinde 7 adet 7.65 mm çapında fişek ele geçirilerek muhafaza altına alındı. Şüpheli L.A. hakkında 6136 SKM suçundan yasal işlem yapıldı.

YOLCU OTOBÜSÜNDE..

Malatya'da bir yolcu otobüsünde de, 2 kilo 250 gram kubar esrar maddesi ele geçirildi. 

Edinilen bilgiye göre,Malatya İl Jandarma Komutanlığı'nca, Kale ilçesi mülki sınırları içerisinde icra edilen yol emniyet ve kontrol devriyesi esnasında bir yolcu otobüsünde yapılan kontrolde, 2 kilo 250 gram kubar esrar maddesi ele geçirildi.

Olayla ilgili M.T. isimli şüpheli, cumhuriyet savcısının talimatı ile gözaltına alındı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız