SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Uyuşturucu Hap Operasyonu..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi ekiplerince yapılan bir operasyon sonucunda 163 adet Extacy adlı uyuşturucu hap ele geçirildi. Olayla ilgili olarak yakalanan bir kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Malatya Emniyet müdürlüğü tarafından yapılan açıklama da, Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi ekiplerince uyuşturucu haplarla mücadele kapsamında yapılan bir çalışmada; bir ihbar ile ilgili olarak yakalanan İhsan K. (40) adlı şahıstan toplam 163 adet Mıtsubıshı amblemli pembe renkli Extacy adlı uyuşturucu hap ile aynı şahısın evinde yapılan aramada da 4 adet sahte 20 milyon liralık bankot ele geçirildiği kaydedildi.

Sorgusu sonucu tutuklanarak Malatya E tipi cezaevine gönderilen İhsan K. adlı şahsın hapları tek tek piyasaya sattığının belirlendiği belirtildi.

Bu arada, Malatya Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama da Extacy hap ile ilgili olarak ise şu bilgiler verildi:

"Extacy kimyasal adıyla Metilen Dioxi Metamfetamin (MDMA) türevi olan sentetik, kimyevi bir uyarıcı maddedir. Sentetik uyuşturucular, kimyasal tekniklerle yapılan, tedavi amaçla üretilen ilaçların, kötüye kullanımı anlamını taşıyor, fakat MDMA keşfedildiğinden beri amacı dışında kullanılıyor. Diğer türevleri arasında amfetamin maddesi fazla olan MDEA ve halüsonejik etkisi fazla olan MDA yer alıyor. Extacy'nin piyasada tablet, kapsül ya da toz olarak bulunması bu ad altında başka maddelerin de satılmasına neden oluyor. Karışımın içinde ne olduğu bilinmemesi beklenenden daha farklı etkiler ortaya çıkarıyor. Tabletler beyaz, sarı, kırmızı, pembe, mavi gibi çeşitli renklerde olup üzerlerinde değişik semboller bulunuyor (Superman, Motorola, Dolar, Mitsubishi, İndian, Ninja vb). Genellikle 25 yaşın altındaki gençler Extacy'i eğlence yerlerinde ve sosyal ortamlarda kullanıyorlar."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız