SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Uyuşturucu İnsanlık Suçu"

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:51:44
A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Halk Sağlığı Müdürü Doktor Kemal Şener, “Sağlıklı bir yaşam için geleceğimiz olan çocuklarımızı ve gençlerimizi uyuşturucudan koruyalım” diyerek, uyuşturucunun bir insanlık suçu ve sağlık sorunu olduğunu bildirdi. 

26 Haziran Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü nedeniyle açıklama yaparak, özellikle gençlerin zararlı alışkanlıklardan uzak durmalarını öneren İl Halk Sağlığı Müdürü Doktor Kemal Şener, “Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun 1987 yılında uyuşturucusuz temiz bir toplum hedefine ulaşma ve uluslararası alanda eylem ve işbirliğini güçlendirmek amacıyla 26 Haziran'ı "Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü" olarak belirlemiştir. Bu anlamda Dünya Sağlık Örgütü( DSÖ) madde kullanımı ve bağımlılığının dünya çapında bir tehlike olduğunu vurgulamakta ve önlemler almaya yönelik çalışmaları desteklemektedir” ifadelerini kullandı.

Madde kullanımı ve bağımlılığı tüm dünya ülkelerinin genelinde, aşta maddeyi kullanan kişiyi, sonrasında da ailesini ve toplumu etkileyen çok önemli bir sağlık sorunu olduğuna dikkat çeken Şener, “Kullanım yaygınlığındaki artış hızı tün dünyada, alarm niteliğindedir. Madde bağımlılığı konusunda yapılan çalışmalarda öne çıkan en önemli amaç, gençlerin bağımlılık yapıcı maddelerden korunması ve uzak tutulmasının sağlanmasıdır. Bu da gençlerimizin ve ailelerinin bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi ile gerçekleşebilecektir.

Madde kullanımı, bağımlılık düzeyinde önemli bir sorun haline dönüşmeden, acilen maddeye olan talebin azaltılmasına, etkin bir mücadeleye, amacına uygun olarak kamuoyu ve bağımlı birey çevresinin eğitimine ve bilinçlendirilmesine yönelik çalışmaların yapılması gerekmektedir” şeklinde konuştu.

Uyuşturucunun bir insanlık suçu olduğuna işaret eden doktor Şener, “ Bu suça karşı kesinlikle en ufak bir taviz vermeden, sıfır toleransla, toplum olarak, tüm kamu kurum ve kuruluşları olarak, topyekun bir mücadele vermemiz gerekmektedir.

Uyuşturucu ile mücadelenin etkin bir biçimde sürdürülmesi, madde kullanımının tüm nüfus açısından önlenmesi özellikle risk gruplarının (çocuklar, gençler) korunması önceliklerimizi oluşturmaktadır.

Bu kapsamda ilimiz Malatya AVM’ de 25-27 Haziran tarihleri arasında Halk Sağlığı Müdürlüğümüz Tütün ve Madde Bağımlılığı ile Mücadele Birimimiz ve Malatya KOM (Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele) Şube Müdürlüğüyle birlikte ortaklaşa bir stant düzenlenmiştir. Amacımız başta anne-babalar olmak üzere gençlerimizi bilgilendirmeye ve bilinçlendirmeye yönelik kamuoyu oluşturmaktır. Ayrıca konuya dikkat çekmek amacı ile ilimizin muhtelif yerlerine uyuşturucu ile mücadele afişleri asılmıştır.

Sağlıklı bir yaşam için geleceğimiz olan çocuklarımızı ve gençlerimizi uyuşturucudan koruyalım” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız