SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Uyuşturucu Mafyasının Hedefleri..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, "Madde Bağımlılığı" konulu toplantı düzenlenip, özellikle çocuk ve gençlerin madde bağımlısı ve uyuşturucuya yönelmemeleri için yapılması gerekenler görüşüldü.

Malatya Valiliği Salonu'nda, Vali Halil İbrahim Daşöz'ün başkanlığında düzenlenen toplantıya, Vali Yardımcısı İnci Sezer Becel, Vali'nin eşi Nilgün Daşöz, Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya ve eşi Türkan Kahya, Belediye Başkan Yardımcısı Sırrı Günaydın, Müftü Bekir Gerek, bazı daire amir ve müdürleri, bazı emniyet müdür yardımcıları ile şube müdürleri katıldı.

Toplantıda ilk konuşmayı yapan Vali Halil İbrahim Daşöz, Ankara'da ilgili bakanlıkda yapılan toplantıda, "Madde Bağımlılığı" konusunda her il'in kendi çapında toplantılar yapacağını belirtip, Malatya'daki madde bağımlılığıyla ilgili durumu ele almak için böyle bir toplantı düzenlediklerini söyledi.

Vali Daşöz, bu yapının içinde bayanların da yer almasının önemli olduğuna dikkat çekep, "Bu konu sadece bir kurumun meselesi değil. Bir kurumun mücadelesiyle de çözülmez. Bu konu, her kesimi ilgilendiriyor. Bu konuda herkes direk veya endirek tehdit altındadır. Bunun meydana getirdiği bağımlılık, hekes için tehlikelidir, tehdittir"dedi.

Öğrenciler ve sokakdaki çoçukların bu madde bağımlılığına başlama riskinde ön planda olduğuna parmak basan Vali Daşöz, "Bu konu, sadece güvenlik güçlerinin mücadelesi ile çözülecek konu değil. Özellikle, bu işi seçenler, mafya olarak yapanlar, çocuk ve gençleri tercih ediyorlar. Hedef kitle, çocuk ve gençler olduğu için bu konuda özellikle okullar üzerinde durmamız gerekiyor. Çocuk ve gençlerimizi, uyuşturucu ve madde bağımlısı olmakdan korumalıyız"şeklinde konuştu.

Malatya Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya da konuşmasında, Malatya'da sokakda satış yapan 214 çocuğa ulaştıklarını belirtip, "Bunların topluma kazandırılmasıyla ilgili olarak yaptığımız çalışmada, 71'i ile eczacıların ilgilenmesini sağladık"dedi. Özellikle okul önlerinde yoğun önlem aldıklarına dikkat çeken Kahya, "Uçucu madde bağımlısı olan 43 kişi listemizde var. Bunların aileleriyle temas halindeyiz. Bunlar özellikle varoşlardaki fakir ailelerden olan kişiler. Tedavi için maddi imkanlarının olmadığını belirtiyorlar"şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız