SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Uyuşturucu Operasyonları

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:59:19
Uyuşturucu Operasyonları
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da polis ve jandarmanın operasyonlarında uyuşturucu madde ile kaçak telefon ve sigara ele geçti.

JANDARMA..

Malatya’da 10 kilo 400 gram kubar esrar ele geçirilirken, olayla ilgili gözaltına alınan bir kişi tutuklandı. 

Edinilen bilgiye göre, Malatya İl Jandarma Komutanlığı görevlilerince Kale ilçesinde gerçekleştirilen adli kontrol devriyesi esnasında, Elazığ istikametinden Malatya istikametine seyreden bir araçta yapılan aramada, 10 kilo 400 gram kubar esrar ele geçirildi.

Olayla ilgili S.K. isimli şüpheli, sevk edildiği adli makamlar tarafından tutuklandı.

POLİS ESRAR VE SİLAH ELE GEÇİRDİ..

Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonlara ilişkin açıklama şöyle:

"Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüz görevlilerince uyuşturucu madde ticareti yapan sokak satıcılarına yönelik yapılan çalışmalar neticesinde; 

OLAY-1

25.09.2014 günü ilimizde yapılan operasyonda M.A.Ş ve S.Y. isimli şahıslardan 3 kg 040 gram  esrar maddesi ele geçirilmiş, olayla ilgili olarak 2 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştır.

Gözaltına alınan şüpheliler hakkında “TCK.191(Kullanmak için Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Satın Almak, Kabul Etmek veya Bulundurmak)  suçundan yasal işlem yapılmıştır.

OLAY-2

25.09.2014 günü ilimizde yapılan operasyonda H.B. , M.K. , Y.G. , S.Ç. , İ.Y. ve D.K. isimli şahıslardan 13  kg 662 gram  esrar maddesi ele geçirilmiş, olayla ilgili olarak 6 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştır.

Gözaltına alınan şüpheliler “TCK.188/3 (Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapma veya Sağlama)” suçundan 26.09.2014 günü adli makamlara sevk edileceklerdir.

OLAY-3

25.09.2014 günü ilimizde yapılan operasyonda Y.A. isimli şahıstan 1 adet ruhsatsız el yapımı ASTRA marka yivsiz tabanca, bu tabancaya ait 4 adet fişek ele geçirilmiş, olayla ilgili olarak yakalanan şüpheli hakkında gerekli yasal işlem yapılmıştır. 

Uyuşturucuyla ve diğer kaçakçılık suçlarıyla ilgili etkin mücadelemiz Malatya halkından almış olduğumuz destekle aralıksız olarak devam edecektir."

KAÇAK SİGARA VE TELEFON..

Polis operasyonunda ele geçen kaçak sigara ve telefona ilişkin açıklama da şöyle:

"Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüz görevlilerince gümrük kaçağı sigara ve kaçakçılık olaylarına yönelik yapılan çalışmalar neticesinde; 

1-Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Kaçakçılık Suçları Büro Amirliği görevlilerince 24.09.2014 tarihinde yapılan çalışmalarda 19 ** 3** plaka sayılı araçta yapılan arama sonucunda Toplam 6.000 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirilmiş, M.A isimli şahsa 5607 SKM (Gümrük Kaçağı Sigara) suçundan yasal işlem yapılmıştır.

2-Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Kaçakçılık Suçları Büro Amirliği görevlilerince 24.09.2014 tarihinde çalışmalarda 44 ** 0** plaka sayılı araçta yapılan arama sonucunda Toplam 6.750 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirilmiş, B.A ve H.A. isimli şahıslara 5607 SKM (Gümrük Kaçağı Sigara) suçundan yasal işlem yapılmıştır.

3-Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Kaçakçılık Suçları Büro Amirliği görevlilerince yapılan çalışmalarda kargo aracılığı ile gümrük kaçağı cep telefonlarının piyasaya sürüleceği bilgisi üzerine 25.09.2014 günü Y.İ isimli Toplam 83 adet gümrük kaçağı cep telefonu ele geçirilmiş, şahıs hakkında 5607 SKM (Gümrük Kaçağı Sigara) suçundan yasal işlem yapılmıştır.

4-Malatya Emniyet Müdürlüğümüz Asayiş Ekipler Amirliğine bağlı ekipler ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüz görevlilerince 25.09.2014 günü 44 ** 4** plaka sayılı araçta yapılan aramada çeşitli markalarda Toplam 6.430 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirilmiş, M.B ve H.K. isimli şahıslara 5607 SKM (Gümrük Kaçağı Sigara) suçundan yasal işlem yapılmıştır.

Bu itibarla 4 olayda toplam 19.180 paket gümrük kaçağı sigara ve 83 adet cep telefonu ele geçirilmiş, 6 şüpheli şahsa 5607 SKM suçundan yasal işlem yapılmıştır. Kaçakçılık suçlarıyla ilgili etkin mücadelemiz Malatya halkından almış olduğumuz destekle aralıksız olarak devam edecektir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız