SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Uyuşturucu Sempozyumu

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:39:18
Uyuşturucu Sempozyumu
A- A+ PAYLAŞ

Başbakanlık, Malatya Büyükşehir Belediyesi, Bağımlılıkla Mücadele (BAM) Platformu, Hayat Vakfı ve Yeşilay’ın proje ortağı olduğu ‘Uluslar Arası Madde Bağımlılığı Sempozyumu’ Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Malatya’da yapılacak.

18-20 Aralık 2015 tarihleri arasında Malatya’da düzenlenecek olan söz konusu Sempozyum ile ilgili olarak Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Turan başkanlığında Öğretmenevi’nde düzenlenen toplantıya, Sempozyumun proje ortakları ile 60 dolayında STK temsilcisi katıldı.

STK temsilcilerinin görüş ve önerilerinin alındığı toplantı başında bir konuşma yaparak bilgiler veren Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Turan, 18-20 Aralık 2015 tarihleri arasında Malatya’nın, Türkiye’yi ilgilendiren çok önemli bir sempozyuma ev sahipliği yapacağını belirterek, bu sempozyumun Türkiye genelinde bu kapsamda ilk defa Malatya’da gerçekleşeceğini söyledi. Uluslar arası Madde Bağımlılığı Sempozyumu’nun çeşitli ayakları olduğunu belirten Ercan, “Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde yapılacak olan bu projede; Başbakanlık, BAM, Hayat Vakfı ve Yeşilay proje ortağımız. Sivil toplum kuruluşlarının geniş katılımı var. Devlet kuruluşlarından da geniş katılım olacak” dedi.

Madde bağımlılığının son yıllarda ülkemiz gündemini yoğun bir şekilde meşgul ettiğini ve bu konunun Hükümetin ana programında bulunduğunu kaydeden Ercan, 11 oturumun yapılacağı sempozyumda; akademik oturumların Hayat Vakfı tarafından diğer oturumların ise Düzenleme Komitesi ile birlikte düzenlendiğini söyledi. Sempozyumdaki konu başlıklarının, Din ve Madde Bağımlılığı İlişkisi, Basın-Medya Uyuşturucu Bağımlılığı İlişkisi, Devlet Kurumlarının Madde Bağımlılığı ile Yaptığı Mücadeleler, Uluslar arası Örnekler, Tıp Alanındaki Değerlendirmeleri, Sosyolojik ve Psikolojik Alandaki Değerlendirmeler gibi konular teşkil ettiğini belirterek, organizasyonun Malatya’ya hayırlı olmasını diledi. 

Madde Bağımlılığı ile ilgili olarak her yıl Ankara’da Başbakanın katılımı ile Şura düzenlendiğini de kaydeden Ercan Turan, düzenlenecek olan bu sempozyumun, belki de gelecekte bu Şura’ların Malatya’da yapılmasına vesile olacağını söyledi. 

Bilgilendirme Toplantısı’na katılanlara Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın selam, saygı ve hürmetlerini de ileten Turan, Sempozyum’a Bakanlar, Diyanet İşleri Başkanı, Müsteşarlar, Bürokratlar ve yurt dışından önemli katılımların olacağını söyledi.

Kahvaltılı yapılan Bilgilendirme Toplantısı sırasında projenin diğer ortakları da kısa konuşmalar yaparken, STK temsilcileri ile ilgili olarak kapsamlı bir şekilde fikir alışverişinde bulunularak, fikir ve öneriler sunuldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız