SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Uyuşturucu ve Sigara Ele Geçti

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:05:19
Uyuşturucu ve Sigara Ele Geçti
A- A+ PAYLAŞ
Malatya’da uyuşturucu madde ticareti yapan şahıslara yönelik operasyonlarda 572 gram eroin maddesi, 785 gram toz esrar maddesi, 30 gram esrar maddesi, 1 gram metamfetamin ve 24 adet extacy hap ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltına alınan 3 şüpheli, mahkemece tutuklandı. Konuyla ilgili Malatya Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, Malatya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince, Malatya genelinde sokak satıcılığı yöntemleri ile uyuşturucu madde ticareti veya Malatya’dan transit geçiş yöntemi ile diğer illere uyuşturucu madde nakliyesi yapan şahıslara yönelik operasyon yapıldığı belirtildi. Yapılan 14 ayrı çalışmada, 23 şahıs yakalanarak haklarında Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapmak, Kullanmak İçin Uyuşturucu veya Uyarıcı Bulundurmak suçlarından işlem yapıldığı, yakalamalar sonucu şüpheli şahıslardan 572 gram eroin maddesi, 785 gram toz esrar maddesi, 30 gram esrar maddesi, 1 gram metamfetamin ve 24 adet extasy hapın ele geçirildiği ifade edildi. Gözaltına alınan şüphelilerden, adli makamlara sevk edilen 3 şüpheli şahsın tutuklandığı, 6 şüpheli şahıs hakkında ise adli kontrol hükümlerine tabi tutularak serbest bırakıldığı belirtildi. Kaçak Sigara Ele Geçirildi Malatya'da 66 bin 580 paket gümrük kaçağı sigara, 3 bin 23 adet puro ve 88 adet kaçak cep telefonu ele geçirilirken, 10 şahıs hakkında yasal işlem yapıldı. Edinilen bilgiye göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince kaçakçılık suçlarını önlemeye yönelik yapılan çalışmalarda 8 ayrı baskında 66 bin 580 paket gümrük kaçağı sigara ve 3 bin 25 adet puro ele geçirildi. Baskınlarda 10 şüpheli şahsa ise 5607 sayılı SKM muhalefet suçundan yasal işlem yapıldı. Ekipler, kaçak cep telefonu satıcılarına yönelik baskında ise yakalanan 1 şahıstan 88 adet kaçak cep telefonu ele geçirildi. Kaçak mallara yönelik operasyonların süreceği belirtilen açıklamada, “Malatya Emniyet Müdürlüğü olarak ilimiz genelinde kaçakçılık olaylarına yönelik mücadelede halkımızın desteği her geçen gün daha da önem arz ediyor. Bu mücadele kapsamında yardımcı olmak isteyen herkesin 155 Polis İmdat hattı ile birlikte Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü hizmetlerinde kullanılmakta olan 0422 322 31 12 numaralı telefonu ile irtibat kurmaları gerekiyor” ifadelerine yer verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız