SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Uyuşturucu ve Sigara Operasyonu

A- A+ PAYLAŞ

Polis ve Jandarmanın yaptığı ayrı operasyonlarda; esrar, kokain, uyuşturucu ve uyarıcı hap ile çok miktarda kaçak sigara ele geçirildi.

POLİSİN UYUŞTURUCU OPERASYONU..
Emniyet Müdürlüğü, polisin gerçekleştirdiği uyuşturucu operasyonu ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Malatya Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüz Narkotik Büro Amirliği görevlilerinin uyuşturucu ve uyarıcı madde kaçakçılığına yönelik yapmış oldukları çalışmalarda;

H.G, Ü.S, A.K, M.E, Y.A, E.T, İ.G. ve Ş.D isimli şahısların, birbirleriyle irtibatlı olarak uyuşturucu esrar maddesi ve uyarıcı nitelikli kokain ile extacy hap ticareti yaptıkları, il dışından temin etmiş oldukları bu maddeleri ilimizde torbacı usulüyle tek tek sattıkları, bu yolla bir çok gencimizi zehirleyerek gayri yasal gelir elde ettikleri bilgilerinin elde edilmesi üzerine TURAÇ (K) adlı planlı operasyon kapsamında çalışmalara başlanılmıştır.

Yaklaşık 3 aylık bir çalışma sonucu, 06/03/2008 günü operasyon yapılmasına karar verilmiş, Şüphelilere eş zamanlı olarak yapılan operasyonda;

1- Toplam 211 Adet Extacy Hap,
2- 35 Gram Esrar Maddesi,
3- 7 Gram Kokain Maddesi,
4- 11 Adet Yeşil Reçeteye Tabii Uyuşturucu Hap,
5- 1 Adet Ruhsatsız Tabanca,
6- 1 Adet Ruhsatsız Av Tüfeği ele geçirilerek şüphelilerin tamamı yakalanarak gözaltına alınmıştır.
Şüpheliler “İştirak Halinde Uyuşturucu ve Uyarıcı Madde Ticareti Yapmak” suçundan adli makamlara sevk edilmişlerdir.

Özellikle gençlerimiz üzerindeki olumsuz etkileri artık toplumun büyük bir kesimince kabul edilen Madde Bağımlılığı konusunda, üzerinde önemle durulması gereken Uyuşturucu ve Uyarıcı Madde Kaçakçılığı ile mücadelede, halkımızın desteği her geçen gün daha da önem arz etmekle birlikte, bu konuda mücadele kapsamında yardımcı olmak isteyen herkesin 155 Polis İmdat-Kaçakçılık ve Organize Suçlar Mücadele Şube Müdürlüğü Hizmetlerinde kullanılan 0.422.3223112 numaralı telefon ile irtibat kurmaları, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin korunması ve bir insanlık suçu olarak kabul edilmiş olan Uyuşturucu konusunda mücadelede en önemli adım olacaktır."

KAÇAK SİGARA..
Polisin bir başka operasyonunda da yurda kaçak olarak sokulmuş çok sayıda kaçak sigara ele geçirildi.

Emniyet Müdürlüğü bu konuda da şu açıklamayı yaptı:

"Müdürlüğümüz Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği görevlilerince yapılan çalışmalar neticesi, Ülkemize kaçak olarak getirilen ve insan sağlığına piyasada satılan sigaralardan daha çok zarar verdiği bilinen, ayrıca vergi kaybına neden olan yabancı menşeli kaçak sigaraların getirilerek İlimizde piyasaya sürüldüğünün öğrenilmesi üzerine;
06/03/2008 günü yapılan çalışmalarda S.Ö. isimli şahıs ile birlikte; Aynı gün yapılan başka bir operasyonda ise İlimiz Merkezinde bulunan F.D ait bir depoda yapılan aramada; Her iki olayda Toplam 2002 Paket (52.032 ADET) yabancı menşeli faturasız ve belgesiz kaçak sigara ve 32 adet kaçak puro ele geçirilerek el konulmuş olayla ilgili olarak S.Ö ve F.D. isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alınmıştır."

JANDARMADAN ESRAR..
Öte yandan Jandarmanın gerçekleştirdiği bir operasyonda da 10 kilo esrar ele geçirildiği bildirildi.

Jandarmanın narkotik köpeği VAŞAK'ın da katıldığı operasyonla ilgili olarak, "06.03.2008 günü saat.22.00 sıralarında, Diyarbakır-Adana Seferini yapan posta treninin Malatya-Merkez tren garına gelmesini müteakip, Ş.G. (Hıfzi oğlu) ile İ.G. (Filit oğlu )’ın bulundukları kompartımanında yapılan arama neticesinde; çuval içerisinde kurutulmuş, battaniyeye sarılı vaziyette 10 kg Kubar esrar ele geçirilmiştir. C.Başsavcılığının talimatıyla Ş.G. ve İ.G. gözaltına alınarak tahkikata başlanılmıştır." bilgisi verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız