SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Uyutmaya Devam Ediyorlar'

A- A+ PAYLAŞ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) il başkanı Ömer Ekici, Sümerbank alanına yetkililerin göz yumması yüzünden, "fabrika diye" iş merkezi yapıldığını belirterek, bunun "uyutma ve kandırma" olduğu iddiasında bulundu. MHP ayrıca Belediye meclis grubu aracılığıyla “ devam eden inşaatın sanayi mi?, ticari alan inşaatı mı?" olarak yapıldığının bilirkişiler tarafından belirlenmesi için mahkemeye başvurma kararı aldı.

Ekici, düzenlediği basın toplantısında şöyle dedi:

"Bir kısım girişimci tarafından satın alınan Sümerbank fabrika arazisi, bu girişimci grup tarafından alındığı günden itibaren Malatya’yı ve Malatyalıyı aldatmaya, kandırmaya işçi forumlarını dağıtarak başladılar.

Bugün Sanayi tesisi olarak kalması gerekirken, yetkililerin de göz yummaları neticesi, fabrika yapıyorum diye iş merkezi yaparak, vatandaş biliyor ama yetkilileri kandırmaya, “uyutmaya” devam etmektedirler.

Geçtiğimiz günlerde 5 yıllık süre dolmadan, belediye meclisi imar planı tadilatı yapılmadan, fabrika harici bir inşaat yapılamayacağı bilinmekteyken, belediye başkanlığı ve meclisi hiçe sayılarak, aldatılmaktadır, diye açıklamada bulunmuş ve gereğinin yapılarak, burada yapılan çalışmaların hangi ruhsata göre yapıldığını, imar değişikliği yapılıp yapılmadığını sormuştuk.

İşte Malatya Belediyesi’nin yazılı cevabı:

'İLGİ:23.07.2008 tarihli dilekçeniz.
İlgi dilekçede bahse konu yer Özelleştirme Yüksek Kurulunun 25.12.2003 tarih ve 2003 / 86 sayılı kararı ile imar planında sanayi alanı olarak düzenlenmiştir. bu sahada herhangi bir plan tadilatı yapılmamış olup, yürürlükteki plan doğrultusunda 04.04.2008 tarih ve 131 sayılı imar durumu(imar çapı) ile imar izni verilmiştir.Bu imar durumuna istinaden 02.05.2008 tarih ve 441 /20 cilt /sahife ile yapı ruhsatı verilmiştir.
Bilgilerinize rica olunur.'

Oraya iş merkezi inşaatı yapıldığını sokaktaki boyacı dahi biliyor.Sayın Belediye Başkanı ve Malatyalıların vekaletini temsil eden emanet erbapları değerli Belediye Meclis Üyeleri,bilmiyorlarsa Sayın Belediye Başkanı kusura bakmasın dünkü parklara isim vermeyle alakalı tepkilere verdiği cevap; meclis kararıdır,saygılı olmak lazım!...

Hangi meclis Sayın Başkan, hangi irade. Hangi vekaletten bahsediyorsunuz.Kusura bakmayın,sokaktaki insanın görüp bilip,olmaz böyle şey dediği olayları eğer Belediye ve Belediye Meclis Üyeleri görmüyorsa,o meclise ve kararına kimse saygı duymaz.Bunu da kimse Malatyalılardan beklememelidir.

Burada şunu da sormak lazım,Sayın Başkan’a:
Sümerbank arazisinin fabrika gibi gösterilerek iş merkezi yapılması geçen dönem Malatya sporda yaşanan sıkıntıların, geçici giderilmesinin verilmiş bir taahhüdün karşılığı mıdır?

Bazı gazete ve televizyonların yaptığı araştırma ve anket çalışması sonucu gerek Sümer park,gerek Şeker arazisine yapılacak parklarda ki isim değişikliklerinin Malatya kamuoyu tarafından kabul görmediği anlaşılmasına rağmen Malatya’da “doğmamış çocuğa don biçmek ”Malatya tabiriyle daha yapılmamış bir parka alalacele Tayip Erdoğan parkı kararı alınması yaklaşan yerel seçimlerde ki Başkan adaylığı ile bir alakası varmı, yokmu?.

Çünkü 5.yıl bitmek üzere iken bu acele ve bu kamu oyuna rağmen bu inat niye?..."

MHP İl başkanının bu açıklamasından sonra basın mensuplarının“ Malatyaspor konusunu biraz açar mısınız?” sorusuna da “Evet, burada Malatyaspor bir şekilde kullanılmıştır. Malatyaspor’un içinde bulunduğu zor durumdan kurtarılması için Sümerbank alanının imar durumu ortaya konulmuştur. Bir nevi Malatyaspor üzerinden pazarlık yapılmıştır. Alan için istenilen ruhsat alındıktan sonra Malatyaspor yönetimi bırakılmıştır. Yani Malatyaspor kullanılmıştır ve yüzüstü bırakılmıştır. Bunlar bizim iddialarımız değil. Vatandaşın dilinde konuşulanlar. Bizler de onların sesliyiz. Bu iddialar ne kadar doğrudur.” diye yanıtladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız