SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Uyuttu, Gitti!..'

A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Celal Berktaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Malatya ziyaretiyle ilgili değerlendirmede bulunurken, “Başbakan Malatya’mıza gelip esip, gürleyip gitti. CHP’ye laf atmaktan kendini alamadı. Sayın Başbakan hoş geldi ama yine her zaman olduğu gibi boş şeylerle vatandaşı uyutup gitti.” dedi.

CHP İl Başkanı Berktaş,parti binasında il yöneticileri Ertan Turfanda ve Hurşit Kuşçu'yla birlikte düzenlediği basın toplantısında Başbakan Erdoğan’ın Malatya ziyaretine ilişkin değerlendirmelerde bulunurken, “ 2002 den bu yana 6 yıl geçti. Acaba sayın Başbakan Malatya’ya kaç sefer gelmiş ve neler konuşmuş diye araştırdım. Hayret…. hep aynı konuları konuşmuş ve halkımıza aynı vaatleri sunmuş, halkımızda onu aynı şekilde ayakta alkışlamışlar. Sayın Başbakan ‘Bu millet, kendisine hizmet edeni, destek olanı çok iyi biliyor’ diyor. Acaba Başbakan bugüne kadar Malatya’da hangi barajı, hangi sulama tesisini hizmete açmıştır. Hangi fabrikaları Malatya’ya armağan etmiştir. Hangi hastaneleri hizmete açmıştır. Hangi modern yolları Malatyalıya sunmuştur.”dedi.

“ Malatyalılar AKP’ye hep destek olmuşlardır. Ancak Malatyalılar sizden ve hükümetinizden yeterince destek görmemiştir. Hala Malatya sokaklarında Çat projesi konuşuluyor, hala Darende karayolu konuşuluyor, hala Beylerderesi Viyadüğü konuşuluyor, hala havaalanı yedek pisti konuşuluyor. Hala Üniversitedeki kadro sorunu konuşuluyor. Ha birde geçen dönem kendi milletvekilleriniz tarafından TBMM kabul edilmeyen Kayısı araştırma önergesi tekrar TBMM görüşülecekmiş onu söylüyorsunuz, müjdeler olsun Malatya’lıya” diyen CHP İl Başkanı Berktaş açıklamasında şunları belirtti:

“ Günlerdir el ilanı, televizyon reklamı, gazete ilanlarıyla geleceği duyurulan Başbakan’a % 67 oy veren Malatya O’nu bağrına basabildi mi ? Hayır Neden ? Çünkü taşıma suyla değirmen dönmez. Başbakan diyor ki Malatyalı vefalıdır. Evet Malatyalı kendisine hizmet eden herkese vefalıdır ama kendisini perişan edene, fabrikasını kapatana, fabrikalarını satana , işsiz bırakarak ekmeğe muhtaç edene öyle bir ders verir ki bir daha Malatya’ya gelemez. Sayın Başbakan Malatya’da CHP’yi sandığa gömecekmiş. Sayın Başbakan’a İsmet Paşa’mızın bir sözünü hatırlatayım. ‘Hadi Canım Sende ‘ ! Malatya’da CHP’yi toz duman edecekmiş. CHP’yi silmeye ne başbakanın ne partisinin , ne onun gibi düşünenlerin , ne bu gün ne de yarın güçleri yetmedi, yetmeyecektir. Sayın Başbakan Türkiye’nin şaha kalktığını söylüyor. Doğrudur. Nasıl Şaha kalktığını bu halk çok iyi biliyor. Cumhuriyet’in değerlerini satmakla şaha kalktı doğrudur. Tekeli Amerikalıya, Türk Telekom’u Lübnanlıya, Telsim’i İngiliz’e, Petkim’i Ermeni’ye Tüpraş’ı Tatar’a satarak şaha kalktı doğrudur. Sayın Başbakan’ın çocukları gemicikler alarak şaha kalktı doğrudur. Bakan çocukları iş hayatına atıldı , genç yaşta işadamı olarak şaha kalktılar doğrudur. Ülke genelinde 1000’e yakın Belde Belediyelerini kapatarak köy konumuna getirerek şaha kalktılar doğrudur. Malatya’da Kayısı Birliğimizi kapatarak şaha kalktılar doğrudur.Malatya’da Tekel’i, Sümer’i, Şeker’i satarak şaha kalktığı doğrudur. İşçiyi, memuru, emekliyi, esnafı , çiftçiyi dilenci durumuna getirerek şaha kalktılar doğrudur. Devletin tüm kadrolarını kendi yandaşlarıyla doldurarak, Laik Cumhuriyeti kuşatarak şaha kalktıkları doğrudur. Sayın Başbakan ekonominin 1. lige çıktığını iddia etmektedir.

-1923’den 2002’ye kadar Cari İşlemler Açığı 79 yılda 57 Milyar Dolar iken 2002-2007 dönemini kapsayan 5 yılda toplam 118 Milyar Dolara ulaşmıştır. 2002’den bu yana iç borç dış borca nazaran %70 artmıştır. 2002’den bu yana dış borç % 83 artmıştır. Toplam borcumuz 2002’de 221 milyar dolar iken 2007 sonu itibariyle 492 milyar dolar olmuştur. Sayın Başbakan ekonomi sizin deyiminizle 1. lige çıkmamış aksine dibe vurarak küme düşmüştür. Köylüyü tarlasına küstürdünüz. İşçinin fabrikasını elinden aldınız. Emeklinin, esnafın, memurun halini bilmeyen var mı acaba. Ama sayın Başbakan rakamlarla ekonominin iyiye gittiğini söylüyor. Sayın Başbakan hizmetler gelsin de siz Malatya’ya sık sık gelmeyin. Yoksa siz Malatya’da toz duman olacaksınız. Sayın Başbakan CHP ile uğraşacağınıza , halkın ve ülkenin sorunlarıyla uğraşınız. “

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız