SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Uzağı Yakın Ediyor"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:05:30
A- A+ PAYLAŞ

Malatya İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selma Karatepe, sosyal medyanın gücünün kesinlikle yadsınamayacağını, ancak uzakları yakın ederken, yanımızdakilerle diyalog noktasında eksiklikler yaşanmaması gerektiğini söyledi.

İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Karatepe, Radyo Kampusu'nda İnanç Kara Ölmeztoprak'ın hazırlayıp canlı yayında sunduğu Panorama Programı’na katıldı.

Yüz yüze iletişimin, gelişen teknolojiye rağmen en etkili iletişim metodu olduğunu ifade eden Prof. Dr. Karatepe, sosyal medyanın gücünün kesinlikle yadsınamayacağını ancak uzakları yakın ederken, yanımızdakilerle diyalog noktasında eksiklikler yaşanmaması gerektiğini belirtti.

İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi'nin 2010 yılında kurulduğunu, 2011-2012 eğitim öğretim yılında öğrenci almaya başladığını açıklayan Karatepe, ilk etapta 31 öğrencinin lisans eğitimi için alındığını, 2. yıl açılan ikinci öğretim programı ile bu sayının arttığını ve uzaktan eğitim programının da eklenmesi ile bu yıl itibari ile yaklaşık 300 öğrenci ile devam edildiğini aktardı.

İletişim Fakültesi’nde gazetecilik, radyo televizyon ve sinema, halkla ilişkiler ve tanıtım bölümlerinin mevcut olduğunu ancak sadece halkla ilişkiler ve tanıtım bölümünün aktif olarak eğitim verdiğini dile getiren Prof. Dr. Karatepe, bölümün seminerler, paneller ve etkinlikler noktasındaki faaliyetlerini anlattı.

Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesi ile yapılan ortaklaşa projeleri de anlatan Prof. Dr. Selma Karatepe, hem öğrencileri hem sektör çalışanlarını hem de akademisyenleri ilgilendiren panellerin, hizmet içi eğitimlerin, modern haberleşme tekniklerini içeren konferansların düzenlendiğini ifade etti.

Prof. Dr. Karatepe, iletişim fakültesi öğrencilerinin yetenekleri ölçüsünde ve gönüllülük esasında üniversite basın-yayın biriminde, konukevinde, üniversite hastanesinde, alandaki işlere birebir katılarak hem kendilerini geliştirmelerinin hem de kurumsal faydanın ön planda tutulacağının altını çizdi.

Yakın bir tarihte, fakülte gazetesini çıkarabilmek adına çalışmalara yoğunlaştıklarını aktaran Karatepe, öğrencilerinin ufuk ve vizyonlarının gelişimi adına Erasmus programı dahilinde Yunanistan ve Almanya’daki birtakım üniversiteler ile temas halinde olunduğunu, görüşmeler neticesi oluşturulacak protokollerle öğrencilere bu imkanların da sağlanması gayreti içerisinde bulunulduğunu da sözlerine ekledi.

Prof. Dr. Karatepe, fakülte mezunlarının istihdam konusuna ilişkin, “Her üniversite mezunu gibi farklarını fark ettirmek ve kendi alanlarını oluşturabilmek adına çaba göstermeleri gerekmektedir. Eğitimle birlikte, çok çalışmak ve yeteneklerin geliştirilmesi de eklenince sonuç başarıyı getirecektir” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız