SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Uzak Ama Sevdiğimiz Ülke"

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:42:52
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş.’nin organizasyonu ile Malatya’ya gelen ve MÜSİAD Fuarı nedeniyle Türkiye’de bulunan Endonezya Heyeti’nin işadamları ile buluşması için düzenlenen toplantının bir otelde gerçekleştirildiği ve organizasyon için TSO ile işbirliği yapılmadığı öğrenilirken, heyetin özellikle TSO'dan uzak tutulduğu iddiaları da gündeme geldi.  Endonezya Büyükelçiliği’nin TOBB aracılığı ile Malatya’ya gelen Endonezya Heyeti için TSO’dan randevu aldığı, ancak Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş.’nin TSO ziyaretini heyetin Malatya’dan ayrılmasına kısa bir süre kala gerçekleştirdiği belirtildi. 

VALİ ZİYARETİ..

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş’nin davetlisi olarak Malatya’ya gelen, Endonezya Doğu Kalimantan Vali Yardımcısı Muhammad Sabani, Endonezya Mashatgüzarı Hanif Salim, Bölgesel Yatırım Başkanı Diddy Rusdiansyah, Doğu Kalimantan Ticaret Odası Başkanı Dodhy Achdiyal ve Devlet Temsilcisi Sentot Prasasto ile diğer ilgili ve yetkililer, Vali Süleyman Kamçı’ya, ziyaretleriyle ilgili tercüman aracılığıyla bilgi verdiler.

Vali Süleyman Kamçı, Endonezya’dan gelen heyeti ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirip, “Endonezya Türkiye’ye uzak bir ülke. Sevdiğimiz bir ülke” ifadelerini kullandı.

Kalimantan Vali Yardımcısı Muhammad Sabani ise, MÜSİAD’ın düzenlediği uluslar arası fuar nedeniyle Türkiye’ye geldiklerini ifade ederek, “16 kişi İstanbul’da, KÜSİAD fuarında stant açtık. 49 kişi İstanbul ve Malatya’da Endonezya heyeti bulunuyor” dedi.

Heyetin Malatya’da ekonomik işbirliği için de görüşmeler yapacakları da öğrenildi.

ÇAKIR ZİYARETİ..

Malatya’da bulunan Endonezya Doğu Kalimantan Eyaleti Vali Yardımcısı Muhammed Sabani ile Endonezya Maslahatgüzarı Hanif Salim beraberlerindeki heyetle birlikte, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı da ziyaret ettiler.

28 Kasım Cuma günü gerçekleşen ziyarette konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Endonezyalı heyete Malatya ile ilgili bilgiler verdi.

Endonezya ile yapılacak her türlü ticaret anlaşması ve sosyal etkinliğin kardeşlik bağlarını güçlendireceğini belirten Başkan Çakır, “Malatya deyince akla gelen ilk şey kayısıdır. İlimiz sınırları içerisinde 7 milyonun üzerinde kayısı ağacı var. 250 binin üzerinde insan geçimini kayısı ile sağlıyor. 2 Organize Sanayi Bölgemizin yanı sıra Üçüncüsünü kurma konusunda çalışmalarımız yoğun bir şekilde sürüyor” dedi.

Endonezya’nın 34 eyaletten oluştuğunu ifade eden Endonezya Doğu Kalimantan Vali Yardımcısı Muhammed Sabani, Kalimantan’ın bu eyaletlerden biri olduğunu söyledi.

Endonezya’nın sıcak bir iklime sahip olduğunu vurgulayan Sabani, “Eyaletimizde kakao üretimi çok üst seviyede yapılmaktadır. Kömür madenciliğinin yanı sıra baharatçılık konusunda da önemli bir merkez. Türkiye’ye İstanbul’da yapılacak bir fuar için geldik. Türkiye ile geçmişe dayanan bir dostluğumuz var. Türkiye’yi seviyoruz. Kardeşlik bağlarının daha da güçlenmesi, iki ülkenin de yararınadır. Bundan sonraki süreçte Malatya’ya daha sık gelmeye gayret edeceğiz” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır Endonezya heyetine kayısı ve kayısı kristali hediye etti. Endonezya Doğu Kalimantan Eyaleti Vali Yardımcısı Sabani ise Başkan Çakır’a yerel kültürlerini yansıtan çeşitli hediyeler takdim etti.

SON ANA SIKIŞTIRILAN TSO PROGRAMI İÇİN SİTEM..

Son anda gerçekleşen TSO ziyaretinde konuşan konuşan Endonezya Doğu Kalimantan Eyaleti Vali Yardımcısı Muhammed Sabani, “Malatya’da kısa bir gezi yaptık. Özellikle Ticaret ve Sanayi Odası, asıl muhatabımız olan bir kurumdu. Çok daha ayrıntılı olarak görüşmek isterdik. Fakat programının kısa oluşu nedeniyle bu ziyaretimiz kısa kaldı. Nezaketiniz ve sıcak karşılamanızdan dolayı teşekkür ediyorum. Önümüzdeki seferlerde daha uzun zaman ayırarak ayrıntılı bir şekilde konuşmayı ve tartışmayı ümit ediyoruz. Şimdilik bir birimizden haberimiz oldu.  Bir birimizi ancak tanıma fırsatı oldu. Özellikle kayısı bizim için farklı bir tat olarak karşımıza çıktı” dedi.

TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, “Dost ve kardeş ülke Endonezya heyetini Malatya’da ağırlamaktan dolayı memnunuz. Malatya’nın ekonomik, sosyal ve kültürel alt yapısını gördüler.  İş dünyası olarak umut ediyoruzki Endonezya ile Malatya ticari ilişkiler noktasında ilişkilerini güçlendirsin. Malatya hem sanayi ve hem de tarım kenti olma özelliği taşıyoruz. Değişik sektörlerde ihracat yapan bir konuma geldik. Farklı sektörleri bünyesinde barındıran Organize Sanayi Bölgelerine sahibiz. Bölgemizde huzur ve sükunetin sağlanması ile birlikte bölgenin hem Türkiye’nin hemde Malatya’nın ihracatı ciddi şekilde artacaktır” dedi.

Erkoç, Endonezya Doğu Kalimantan Eyaleti Vali Yardımcısı Muhammed Sabani’ye kayısı hediye etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız