SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Uzak Köylere 'İtfaiye Tankeri'

0
Güncellendi - 2016-10-04 05:03:12
Uzak Köylere 'İtfaiye Tankeri'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından, ilçelerdeki itfaiye merkezlerine uzak kırsal mahallelerde (köylerde) kullanılmak üzere alımı gerçekleştirilen 10 adet su tankerinin dağıtımı gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı bahçesinde gerçekleştirilen programa, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın yanı sıra Malatya Muhtarlar Dernek Başkanı Mustafa Eren, Genel Sekreter Yardımcıları, Daire Başkanları ile mahalle muhtarları katıldı.

Çakır: Su tankerlerimiz kırsal mahallelerde gönüllü itfaiyecilerimizce kullanılacak

Malatya’nın Büyükşehir statüsü ile birlikte sorumluluk alanlarının genişlediğini belirten Başkan Çakır, “Malatya’nın genelinden sorumlu olan İtfaiye Daire Başkanlığımızın, ilçelerdeki itfaiye merkezlerimize uzak olan kırsal mahallelerde çıkabilecek yangınlara daha hızlı ve anında müdahale edebilmelerini sağlamak için, geçen yıl 8 adet 4x4 öncü itfaiye aracı alarak hizmete sunmuştuk.

İtfaiye Dairesi tarafından daha uç noktada bulunan mahallelerimizde çıkabilecek yangınlara anında müdahale edilebilmesi için, traktör arkasına takılarak kullanılabilen 10 adet su tankerinin alımını gerçekleştirdik. Bu tankerlerimizi de mahalle muhtarlarımıza teslim ediyoruz. Bu tankerlerimiz, özellikle kırsal mahallelerimizde merdivenli büyük itfaiye araçlarımızın giremediği yerlerde hizmet verecek. 3 ton su kapasiteli bu tankerlerimiz muhtarlarımızın kontrolünde gönüllü itfaiyecilerimiz tarafından kullanılabilecek. Çıkabilecek olası yangınlara anında müdahale edilecek itfaiye ekiplerimizin olay yerine yetişmeleri için zaman kazandırmış olacaktır. Su tankerlerimiz aynı zamanda arka kısmında bulunan musluklar aracılığı ile olası bir su kesintisinde vatandaşlarımızın su ihtiyacını karşılamak için de kullanılabilecektir” dedi.

Eren: Hassasiyetlerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum

Malatya Muhtarlar Dernek Başkanı Mustafa Eren ise Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ederek, “Yangınlar, insanlarımızın can ve mal kaybı yaşadığı önemli afetlerden. Mahallelerimize dağıtımı yapılacak olan bu su tankerleri ile yangınlara anında müdahale edilebilecek. Derneğimiz ve muhtarlarımız adına bu güzel hizmetten dolayı Sayın Başkanımıza ve İtfaiye Dairesi Başkanı’na teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

İtfaiye Dairesi Başkanlığından Muhtarlara Katılım Belgesi

Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından, 28-30 Eylül tarihleri arasında düzenlenen  ‘Gönüllü İtfaiyecilik, Yangın Güvenliği Eğitimi ve Yangın Tatbikatı’na katılan mahalle muhtarlarına, katılım belgeleri de Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır tarafından takdim edildi.

Muhtarlardan Teşekkür

İtfaiye araçlarının merkezden gelene kadar küçük yangınların büyüdüğünü ve zararın çok fazla olduğunu belirten mahalle muhtarları da dağıtımı yapılan su tanklarından dolayı teşekkür ettiler. Ayrıca bu tankların içme suyu ihtiyacı içinde kullanılabilecek olmasının çok önemli olduğunu söylediler.

Bülten

itfaiye1

itfaiye2

itfaiye3

itfaiye4

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız