SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Uzakdoğu'da Savaş Çanları!

A- A+ PAYLAŞ

Güney Kore donanmasına ait bir geminin batırılmasından sorumlu tutulan Kuzey Kore ordusu alarm durumuna geçirildi.

Güney Kore'de bulunan Kuzey Koreli bir sığınmacı grubunun açıklamasına göre, Kuzey Kore Ulusal Savunma Bakan Yardımcısı O Kuk-Ryol, Kuzey Kore lideri Kim Jong-il'in geçen perşembe günü orduya alarm durumuna geçme talimatı verdiğini belirtti.

Kuzey Kore'de, ordunun yanı sıra sivil örgütlerin de alarm durumuna geçirildiği ve büyük gösteriler düzenlemesi talimatı verildiği kaydedildi.

Güney Kore gizli servisi, bu istihbaratın incelendiğini belirtti.

Kuzey Kore iddiaları reddediyor

İki ülke arasındaki gerginlik, Güney Kore'ye ait 'Cheonan' adlı savaş gemisinin batması üzerine patlak verdi. Güney Koreli yetkililer, geçen hafta yapılan incelemenin gemiyi Kuzey Kore'nin batırdığına işaret ettiğini açıklamıştı.

Yetkililerin hazırladığı raporda, savaş gemisinin Kuzey Kore'ye ait bir denizaltıdan fırlatılan bir torpido yüzünden battığı bilgisine yer verilmişti. Geminin batması sonucu 46 Güney Koreli denizci hayatını kaybetmişti. Kuzey Kore ise iddiaları reddediyor.

ABD'den Seul'e destek

Güney Kore'ye bu konuda ABD'den de destek geliyor. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, ABD Başkanı Barack Obama'nın Güney Kore hükümetine desteğinin tam olduğu ve iki ülke arasında askeri alanda işbirliği bulunduğu belirtildi.

Çin'de temaslarda bulunan ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton da Kuzey Kore'den provokatif davranışlarına son vermesini istediklerini belirterek, yaşanan gerilimle acil olarak ilgilenilmesi gerektiğini kaydetti.

Kore yarımadasında yaşananlar konusunda Çin yönetiminden de destek isteyen Clinton, bölgedeki barış ve istikrara ilişkin ortak hedefler doğrultusunda Çin ile birlikte çalışmaları gerektiğinin altını çizdi. Konuyla ilgili daha sonra bir açıklama yapan Çin yönetimi de taraflara yaptığı itidal çağrısını yineledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız