SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Uzamazsa İşsiz Sayısı Artar"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:01:09
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, "Eşit rekabet şartları nedeniyle 5084 sayılı Teşvik Yasası'nın uzatılmasını istiyoruz" dedi. 

Parti binasında basın mensuplarına açıklama yapan ve 31 Aralık 2012 tarihinde sona erecek olan 5084 sayılı Teşvik Yasası konusunda görüşlerini dile getiren CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, "5084 sayılı yasa, önceden birçok teşviği kapsıyordu. Ancak son olarak sadece bir madde kalmıştı, o da işçinin işveren payının devlet tarafından karşılanması idi. Bu da ay sonunda kaldırılacak" ifadelerini kullandı.

"Bu Teşvik Yasası, sadece işvereni ilgilendirmiyor, çalışanları ve Malatya ekonomisini de ilgilendiriyor" diyen Kiraz, "Malatya'nın nefes alabilmesi için mutlaka teşviğe ihtiyaç var. Malatya’da 25 bin civarında işsizlik söz konusu. Teşvik devam etmezse, işsiz sayısının artacağını söylüyoruz" şeklinde konuştu.

Dünya ile rekabet için, eşit imkanlar ve şartlar için teşviğin devam etmesi gerektiğini savunan Kiraz, "Eğer teşvik devam etmezse, daralmaya gidilip işçi çıkartılır, kayıt dışı ile sıkıntı meydana gelir. Teşviğin bitmesi ile kayıt dışı artar" dedi.

Kiraz, Malatya özelinde, kayısının düşük fiyatlı olması, limanlara uzak olmasından dolayı travma yaşamaması için, teşviğin uzatılmasını istediklerini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız