SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Uzatma Mümkün Görülmemiş!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er, 4 yıldızlı Altın Kayısı Oteli'nin içerisindeki demirbaş malzemesi ile birlikte satışa sunulacağını açıkladı.

İl Özel İdaresi Genel sekreteri Sami Er yaptığı yazılı açıklamada, "Mülkiyeti İl Özel İdaresine ait olan Altın Kayısı Otelinin 19.10.2008 tarihinde kira sözleşmesi dolmuş olup; kira süresi biten taşınmazın yeniden kiraya verilebilmesi için Danıştay 10. Dairesinin kararı gereği, yeniden ihale yolu ile kiraya verilmesi gerekmektedir. Dolayısı ile kira uzatma talebinde bulunan işletmecinin bu talebi yasal olarak mümkün görülmemiştir. Bahse konu otelin, 06.02.2006 tarih ve 10 Sayılı İl Genel Meclisi kararı ile satılması uygun görülmüştür. İlgi karara istinaden idaremizce satışa çıkarılacak olan otelin boşaltılması için süre verilmiş ve mevcut kira süresi tamamlandığından işletmecinin binayı boşaltması için gerekli yasal işlemler başlatılmıştır" denildi.

Er'in açıklamasında şu bilgiler yer aldı:

"Daha önce iki kez ihalesi yapılıp, satışı sonuçlandırılamayan otelin tahliye edildikten sonra satışının daha kolay gerçekleşeceği mütalaa edilmiştir. Mevcut işletmeciyle yapılan kira sözleşmesi gereği otel içinde bulunan demirbaş eşyaların tamamı işletmeci tarafından alınarak kira bedelinden düşülmüş ve idaremiz malı olmuştur. Dolayısıyla otelin satışı, içerisindeki mevcut demirbaş eşya ile olacaktır."

Malatya'da halen turistik otel ve dinlenme tesisi ihtiyacı bulunmasına rağmen, 15 yıl önce de bu otel böyle bir acil ihtiyaç için yaptırılıp "yalvar yakar" kiralanmasına rağmen, 15 yıl sonraki kapatma çabalarının otelin "içkili lokantası"nın bulunmasından da kaynaklandığı öne sürülüyor. Malatya'da halen bazısı ruhsatsız olmasına rağmen dokunulmayan ve biri "iktidar partisinin misafirhanesi" olarak da nitelendirilen oteller bulunurken, 15 yıldır Malatya ile birlikte markalaşmış bir tesisin kapatılmasında, ülke genelinde "mahalle baskısı" olarak adlandırılan bir araştırmaya da neden olan "içkili yer" durumunun da etkili olduğu iddia ediliyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız