SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Uzatma Yok, Pazar Son"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:25:38
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Günleri tanıtım etkinliğinde her geçen gün ziyaretçi yoğunluğu artarken, etkinliğin Pazar gecesi sona ereceği, uzatmanın söz konusu olmadığı bildirildi..
 
18-22 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen etkinlikte Belediye standında sergilenen afiş, resim, dergi, cd ve katalog gibi tanıtım materyalleri büyük beğeni toplarken, Şerbet Çeşmesi önünde ise izdiham yaşanıyor.
 
Belediye Başkanı Ahmet Çakır, misafirlerle birebir ilgilenirken, yapılan yatırım ve hizmetler ile ilgili ayrıntılı bilgiler de veriyor. Bir yandan Malatya'nın tanıtımı yaptıklarını, diğer taraftan Malatyalılarla hasret giderdiklerini belirten Başkan Çakır, "Malatya Günleri"nin Malatya ile özellikle Ankara'da yaşayan Malatyalılar arasında köprü kurduğunu söyledi.
 
Sabah saat 10.00'da başlayıp, akşam saat 22.00'ye kadar açık kalan Malatya Günleri, ziyaretçilerle her an dolup taşarken, bürokrat ve siyasilerin de yoğun ilgisine maruz kalıyor.
 
HAS Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş da Malatya Günleri'ni ziyaret edenler arasındaydı. 1 saati aşkın bir süre stantları gezen Kurtulmuş'a, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya Belediyesi standını ziyareti sırasında kayısı kristali ile kuru kayısı hediye etti. Başkan Çakır ayrıca, ziyaretçiler arasında yer alan Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan'a da kayısı hediye etti.
 
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Malatya Günleri'nin yapıldığı alanı ziyaret etti ve standları dolaştı. Bakana Malatya Valisi Ulvi Saran, AKP Milletvekili Ömer Faruk Öz ve Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır eşlik ettiler.
 
Bakan Şahin, Malatya'nın Arapgir ilçesinde çekilen ve Kürtçe yayın yapan TRT Şeş'in ilk Kürtçe dizisi ''Memu U Zin''in standını da ziyaret ederek dizi hakkında bilgi aldı. 

     
Bazı stantlarda da bir süre kalan Şahin'e, yöreye özgü yiyeceklerden ikram edildi. Şahin, stantları gezerken vatandaşlarla da zaman zaman sohbet etti. 
     
Bakan Şahin, Ankara Malatya Derneği'nin standında, derneğin kadın kollarının hazırladığı, kayısı işlemeli masa örtüsü, havlu, kırlent aldı. Kadınların derneğe yardım amacıyla yaptıkları satışa Bakan Şahin, 200 lira vererek destek oldu. 
     
Şahin, Malatya Valiliği'nin standında yaptığı açıklamada, etkinlik sayesinde Malatya'nın, değerlerini anlattığını söyledi. 
     
Malatya'nın tarihinin, kültürünün zengin, doğal varlıklarının bol, insanının ise üretken ve duygulu olduğunu belirten Şahin, Ankara'da başarılı bir temsil yapıldığını belirterek, tanıtım günlerine emeği geçenlere teşekkür etti. 
 
Birbirinden renkli etkinliklerin de yaşandığı Malatya Günleri etkinliğinde, ziyaretçilerin çadır içerisine sığmamasından dolayı bazı etkinlikler dışarıda gerçekleştiriliyor. Çadır dışına kurulan sahnede Malatya yöresine ait sanat eserlerinin seslendirilmesi sırasında vatandaşlar büyük kalabalıklar oluşturuyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız