SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Uzay Çadırı'nda Seyir!

A- A+ PAYLAŞ

Dünya Uzay Haftası nedeniyle Malatya'da öğrencilere yönelik olarak "Türkiye de Uzay ve Uydu Çalışmaları" hakkında konferans ve simülasyon gösterisi yapıldı.

Malatya Valiliği ile Türksat A.Ş. işbirliği Belediye Konferans Salonu'nda Uzay Haftası nedeniyle bir konferans verildi. Konferansa Vali Ulvi Saran, TÜRSAT Kurumsal İletişim Müdürü Doç. Dr. Asım Balcı, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er ile öğrenciler katıldı.

Vali Ulvi Saran, bilgi teknolojilerinin gelişmesi gerektiğini, belirterek öğrencilerden bilişim teknolojilerine önem vermelerini istedi.

TÜRSAT Kurumsal İletişim Müdürü Doç. Dr. Asım Balcı ise TÜRKSAT'ın 2004 yılında bir kamu kuruluşu olduğunu belirterek, Türkiye adına uzay teknolojilerinin TÜRKSAT tarafından takip edildiğini belirtti. Balcı, "Geleceği kaybetme ve kazanma bizim elimizde. Bilgi üretmeli ve bilgi üretme çalışmaları yaparak, hayata geçirmeliyiz" dedi.

Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda ise TÜRSAT tarafından kurulan Uzay Çadırında simülasyon gösterisi yapıldı. Öğrenciler gruplar halinde çadıra alınarak, simülasyon gösterimi sunuldu.

Vali Ulvi Saran, burada yaptığı açıklamada, "Yapılan gösteride öğrencilere uzay astronomisi bilgileri sunulmaktadır. Bu konular, fizik, kimya ve biyoloji derslerindeki konularından oluşmaktadır. 900 öğrencimiz bu gösterileri guruplar halinde izlediler" ifadelerini kullandı.

Vali Saran, "Türkiye uzay biliminde gelişen teknolojileri takip etme başarısını yakalama yolunda çaba sarf etmektedir. Bu çalışmaların yapıldığı ülkeler ile rekabet halindedir. Bu kapsamda öncü kuruluşumuz Türksat A.Ş uzay ve uydu teknolojilerinde yaşana gelişmelere paralel olarak ilimizde tanıtım yaptılar. Öğrencilerimiz bundan istifade etti. Kendilerine ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız