SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Üzerimize Ne Düşüyorsa Yapacağız"

0
Güncellendi - 2018-09-25 03:52:12
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı ve beraberinde MASKİ Genel Müdürü Ertan Mumcu, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut’u ziyaret ederek, göreve başlamasından dolayı hayırlı olsun temennisinde bulundular.

Ziyarette konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Rektör Prof. Dr. Karabulut’a görevinin hayırlı olmasını dileyerek, “Turgut Özal Üniversitesi Malatya’mız için çok önemli. Malatya’mızın İnönü Üniversitesi Türkiye’de marka bir üniversite, şimdi ikinci bir üniversitemiz Turgut Özal Üniversitemiz -ki rahmetli Turgut Özal’ın ismini taşıyor olması ayrıca güzelliği söz konusu. İnönü Üniversitesi ve Malatya Turgut Özal Üniversitesi kendi içinde kardeş rekabet içerisinde Malatya’nın eğitim kalitesini çok daha yukarılara çıkartacak. Hem İnönü Üniversitemiz, hem Turgut Özal Üniversitemiz Türkiye’de aranan bir üniversite olacak. Rektörümüz Prof. Dr. Aysun hanım, Malatya’mızı çok iyi tanıyan, çok iyi bilen, Malatya’nın sosyolojik yapısını çok iyi bilen ve İnönü Üniversitemizde uzun yıllar şehrimize hizmet etmiş olan kıymetli bir hocamız.  Biz Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak Turgut Özal Üniversitesi’nin alt yapısı ile ilgili olarak  ne gerekiyorsa, şehir yapısı ile ilgili olarak üzerimize düşüyorsa hep birlikte gerçekleştireceğiz. 112 acil eylem planımız kapsamında birlikte yürüyeceğiz demiştik. Evet, Turgut Özal Üniversite ile de birlikte yürüyeceğiz ve şehrimizi üst noktalara taşıyacağız.  Birinci derecede 2023 Türkiye vizyonuna uygun vadede bu çalışmaları ortaya koyarken, kısa vadede ve uzun vadede 2053 ve 2071 vizyonuna uygun olarak akademik camia ile birlikte şehrimizi 50 ve 100 yıl ileriye birlikte taşımış olacağız. Büyükşehir Belediyesi olarak üniversitemizin yeşil alanları ile ilgili çalışmalarımızı ilçe belediyelerimiz ile birlikte destekliyoruz. 112 acil eylem planı kapsamında sözünü vermiş olduğumuz Baraj Yolumuzu, Kırkgöz Yolumuzu da üniversitemizden dolayı hızlandırdık. Rektörümüze görevinde başarılar diliyorum” diye konuştu. 

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, ziyaret için teşekkür ederek, “Öncelikle bir devlet büyüğümüzün ismini alan Malatya Turgut Özal Üniversitesi’ne rektör olarak atanmış olmaktan onur ve gurur duyuyorum. Bu vesileyle Sayın Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Sayın YÖK Başkanımıza bizlere güvendiği ve verdikleri teveccühten dolayı, bize destek çıkan tüm büyüklerimize teşekkür ediyorum. Bir kadın rektör olarak atanmam Malatya’da bir ilk oluyor, hem de Malatya’da Turgut Özal ismini taşıyan bir üniversite olarak ilk oluyor. Hem şehir üniversitesi olabilmesi, hem tarımıyla, hayvancılığı ile geleneksel ürünleriyle ilgilenecek bir alt yapıya sahibiz. Malatya geleneksel ürünleriyle zengin bir tarım iklimine sahip.  Kayısı her yerde yetişmiyor, altın değerinde hizmet sunabileceğiniz bilimle buluşturabileceğiniz bir değerimiz var.  Kayısı ile ilgili olarak geçmişte çok çalışmalar yaptık. Burada da bilimle tarımı, bilimle hayvancılığı, yine sağlığı, yeri geldiğinde geleneksel ürünleriyle birleştirebileceğiz. Yepyeni sıfırdan bir üniversite kuruluyor. Biz şehrimize bilimsel olarak katkı sunacağız. Büyükşehir Belediyemize, Yeşilyurt ve Battalgazi Belediyelerimize şimdiye kadar vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Birlikte Yürüyeceğiz sloganınız çok güzel. Bizlerde akademik anlamda destek vererek sizlerle yürüyeceğiz. Sizlerinde üniversitemize ve öğrencilerimize katkılarını bekliyoruz. Türkiye çapında ve dünyada sayılı ve sıralı kaliteli ve akrediteli üniversiteler arasına girmeyi hedefliyoruz.  Üniversitemize verilen ve verilecek tüm destekler için teşekkür ediyorum.” İfadelerini kaydetti.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Mustafa (5 yıl önce)
    Argali merak etme bu üniversite yeni kurulmadı.sadece tabela değişti
    0
    0
    Yanıtla
  • Aynen öyle...
    0
    0
    Yanıtla
  • Argali (5 yıl önce)
    İstanbul'da yaşayan bir Malatyalı olarak merak ediyorum bu üniversite de hangi fakülteler bar ve hangi binalarda okuyorlar.1991de her ilçeye sağlık meslek lisesi açılmış öğrenciler geçici olarak başka okullarda okumuştu.buda öyle bir şey olacak herhalde
    0
    0
    Yanıtla