SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Üzerine Düşeni Yapacak!

A- A+ PAYLAŞ

Kayısı başta olmak üzere yüksek kesimlerde meyve ağaçlarına önemli zarar veren don olayından etkilenen Malatyalı üreticilerin zararının karşılanabilmesi için, ilgili yasada değişiklik yapılmasını öngören teklifin görüşülmesi sırasında TBMM’de olmayan Malatya Milletvekillerinden Fuat Ölmeztoprak, bu görüşmeden bir gün sonra yaptığı yazılı açıklamada, “mağduriyetin ivedilikle giderilmesi hususunda üzerine düşeni yapacağını” bildirdi. Öte yandan, CHP Genel Başkanı deniz Baykal'ın da, Malatya çifttçisine geçmiş olsun mesajı verdiği bildirildi.

ÖLMEZTOPRAK'IN YAZILI AÇIKLAMASI..
Milletvekilleri Mevlüt Aslanoğlu ve Muharrem Kılıç tarafından verilen, Malatyalı üreticilerin don zararının karşılanabilmesi için ilgili yasada değişiklik yapılmasını öngören teklifin görüşüldüğü TBMM oturumuna bilindiği gibi, Aslanoğlu ve Kılıç’ın yanı sıra diğer milletvekili Süleyman Sarıbaş katılmıştı. Bu 3 milletvekili teklifin kabulu yönünde oy kullanırken, teklif iktidar partisine mensup milletvekillerinin karşı oylarıyla reddedilmişti. Bu oturuma, Malatya’nın milletvekillerinden Münir Erkal, Ali Osman Başkurt, Fuat Ölmeztoprak ve Miraç Akdoğan’ın katılmadıkları belirtilmişti.

Milletvekillerinden Ölmeztoprak, bu görüşmenin yapıldığı TBMM oturumundan bir gün sonra yerel basına ulaşan yazılı açıklamasında, basında günü gününe yer alan konuya ilişkin gelişmeyi ve yine Tarım Bakanının yerel basında da yeralan açıklamalarını tekrarladıktan sonra üzerine düşeni yapacağını söylerken, konunun görüşüldüğü oturuma katılmama gerekçesi ile ilgili herhangi bir bilgi vermedi.

Ölmeztoprak, 3 Mayıs Çarşamba günü yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“25-26 Nisan 2006 tarihinde hava sıcaklığının mevsim normallerinin altında gelişmesi sonucunda yaşanan don olayı neticesinde, çağla döneminde olan kayısılarımız ve diğer meyvelerimiz (ceviz, elma, kiraz, armut, bağ, badem vb.) özellikle (merkez ilçe, Darende, Kuluncak, Hekimhan, Akçadağ, Doğanşehir ve Yeşilyurt’un bir kısmı) yüksek kesimlerde büyük zarar görmüştür.

Ülkemiz ve ilimiz ekonomisi için önemi büyük olan kayısı ve diğer meyvelerde yaşanan bu felaket hepimizi çok derinden üzmüştür. Felaketin meydana getirdiği zararların hasar tespitleri Tarım İl Müdürlüğümüzce 02-05-2006 tarihinden itibaren başlamış olup 15 gün içerisinde tamamlanması planlanmıştır.

Yapılacak hasar tespiti kapsamında; üretici, köy, ilçe ve il zararları belirlendikten sonra İlimiz Tarım İl Müdürlüğünce Tarım ve Köyişleri Bakanlığı koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğü’ne bildirilecektir. Bu konuya ilişkin olarak Tarım Bakanımız Sayın Mehdi Eker, TBMM genel kurulunda yaptığı konuşmasında, tespit edilen zararların tazmini konusunun, Bakanlar Kurulu7nda ele alınacağını belirtmiştir.

Hemşehrilerimizin yaşanan felaketten dolayı meydana gelen mağduriyetlerinin ivedilikle giderilmesi hususunda üzerime düşen tüm gayreti sarfedeceğimi belirtir, kayısı üreticilerimize geçmiş olsun dileklerimi sunar, Cenab-ı Hakk’tan böyle afetlerin tekrarlanmamasını niyaz ederim.”

BAYKAL'DAN GEÇMİŞ OLSUN..
Öte yandan, CHP Genel Başkanı Baykal'ın, 2 Mayıs günü TBMM'deki CHP grup toplantısında yaptığı konuşmada, "Milletvekili arkadaşlarım Malatya'dan geldiler. Malatya'da kayısıyı don vurdu. Bu sene kayısı çok ağır darbe yedi. Geçmiş olsun sevgili Malatyalı kardeşlerim. Her yıl buna benzer olaylar yaşıyoruz. Devlet bunlar karşısında etkin önlem alamıyor. Bir süre önce böyle bir facia daha yaşanmıştı. Malatya'da yine kayısıda böyle bir sorunla karşı karşıyayız." dedi ve hükümeti eleştirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız