SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Üzerine Titizlikle Gideceğiz..'

A- A+ PAYLAŞ

Belediye Başkanı Cemal Akın, Cuma günü saat 17.30'da bir basın toplantısı düzenleyerek, MASKİ'de gerçekleştirilen ve 10 personelin tutuklandığı yolsuzluk operasyonuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Akın, basın toplantısının ilk bölümünde "Biz göreve geldikten sonra özellikle görevini suistimal eden, yasalara aykırı davranan, hukuka uygun olmayan davranış ve eylemlerde bulunan, hemşehrilerimizi ve belediyemizi zarara uğrattıkları tespit edilen çalışanlar hakkında ilgili kurumlarla yapılan koordineli çalışmalar neticesinde gerekli yasal işlem yapılmıştır.

Malatya’nın refah ve rahatlığı için çalışan hemşehrilerimiz hak ve menfaatleri düşünen Malatya Belediyesi tarafından hemşehrilerimizi ve kurumumuzu zarara uğratan veya uğratmak isteyenler hakkında gerekli yasal işlemler geçmişte olduğu gibi bundan sonrada aynı kararlılıkla yapılacaktır.

Konu yargıya intikal ettiğinden daha fazla konuşmanın yasal olmadığını düşünüyorum. Konu hakkında 19 Eylül günü gönderdiğimiz bilgi notunda konunun yargıya intikal ettiğini, bu yüzden açıklama yapılmasının yasal olmadığını bildirmiştik. Bütün Malatyalı hemşehrilerimin şunu iyi bilmesini istiyorum. Tek bir amacımız var. O da çok değerli Malatyalı hemşehrilerimize hizmetin en iyisini vermektir. Bu çalışmayı yaparken kanunsuz ve yanlış uygulamaların üzerine titizlikle ve kararlılıkla gideceğimizin özellikle bilinmesini istiyorum.

Geçmiş uygulamalarımızda, bugün son olayla ilgili uygulamalarımızda zaten Malatyalı hemşehrilerimiz ve sizler konunun şahidisiniz." diye konuştu.

SORULAR VE AKIN'IN YANITLARI..
Akın daha sonra soruları yanıtladı. Belediye Başkanına sorulan sorulan ve Akın'ın yanıtları da şöyle:

SORU: 10 kişi tutuklandı?.
AKIN : Söz konusu çalışmaların belli bir aşamasından sonra ilgili kurumlarla biz koordineli olarak birbirimizden haberli olarak çalışmaları yürüttük. Daha sonra 19 Eylül’de Malatya Valiliği ne de durumu bildirdik..

Ayrıca ilgili kuruluşlara gerekli yazılarımızı yazdık. Bugün adliyeye intikal eden bu konuyla ilgili olarak Malatya Belediyesi olarak Malatya Cumhuriyet Başsavcılığına şikayet dilekçesi sunarak dosyaya müdahil olduk. Bundan sonra ileride davanın açılması sürecinde de gerek müdahil olarak Malatya belediyesinin hak ve menfaatlerini korunmasında, gerekse kanunu işlemin uygulanmasında kanunun belediyemize ve tarafımıza verdiği hak ve menfaatleri inşallah takip edeceğiz.

SORU : Yolsuzluktaki rakam?
AKIN : Şu anda soruşturma aşamasında , araştırma ve soruşturma devam ediyor. Şu anda rakam zikretmemiz mümkün değil. Öğle zannediyorum ki soruşturma sonunda netice daha güzel anlaşılacaktır.

SORU : Şişirilen faturalar var. Halkın mağduriyeti böyle devam mı edecek?
AKIN : Şişirilen fatura söz konusu değil. Faturaların bir kısmında fatura bedelleri düşük gösterilmek suretiyle suçun işlendiği ilgili kurumlar tarafından bildirilmiştir. Soruşturma devam ediyor. Neyin ne olduğunu, bir de soruşturma gizli, mahkeme gizlilik kararı almış, bundan dolayı da dosya içerisindeki evrakları tetkik etmek, araştırmak veya fotokopisini almak mümkün değildir. Belli bir aşamadan sonra gizlilik kararı kalkarsa o konuda elde edeceğimiz bilgileri sizlerle paylaşacağız.

SORU : Bunlar nasıl yakalandı?
AKIN : Bir başka suçla ilgili yapılan çalışmada müttali olunuyor. Onun belli bir aşamasından sonrada biz haberdar edildik, müşterek yürüttük.

SORU : Telefon dinleme mi ?
AKIN :B Başka bir suçun takibi , yani bu şu anda yargı devam ediyor.

SORU : İşçi statüsündeler bunlar, Fuarcılık Şirketi kapsamında. Bu böyle devam edecek mi?
AKIN :Şu anda da geçmişte de bu uygulama kanuni. Benden evvelki yönetimler tarafından da bu şekilde çalışmalar yapılmış. Bundan sonrada bu hizmetleri aynı şekilde devam ettireceğiz. Diyelim 657’ye tabii kişilerin böyle bir suç işlemeleri halinde 657’ye tabii kişilerden istifade etmeme gibi bir imkanımız yoktur.

SORU : Şişirilmiş faturalar belediye meclisinde de gündeme gelmişti?!
AKIN : Siz şişirilmiş fatura değil Değeri düşürülmüş fatura diyeceksiniz.

SORU :Bu kaçak su oluyor?!
AKIN : Tabii cezalarını çekecekler.

SORU :Bu açığı kapatmak için ne yapıyorsunuz.
AKIN : Söz konusu işlemi yapan kişiler hakkında idareyi uğratmış oldukları zarar kadar tazmin davası açacağız.

SORU : Zarara uğratılan belediye mi oldu, halka mı yansıyacak?
AKIN : Belediye. Tabii. Zarara uğratılan kurum Belediye. Belediyeye uğratıldığı zarar miktarı kadar, yargıya intikal ettiği için bunları anlatmak durumunda değiliz ama yasal çerçeve içerisinde tekrar belediye ilgili kişilere rücu edecek.

SORU : Bu tek taraflı değil, karşıda taraf olan aboneler var özellikle onlara bir müeyyide olacak mı?
AKIN : Mutlaka, yani bunu yine soruşturmayı yürüten makamlar gereğini yapıyor.

HABER: Selahattin GÖKATALAY

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız