SON DAKİKA
SON DEPREMLER

“Üzerlerine Gitmeye Kararlıyız”

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:42:22
“Üzerlerine Gitmeye Kararlıyız”
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Emniyet Müdürü Mustafa Aygün, kurallara uymayan motosiklet sürücüleri ile vatandaşların iyi niyetlerini istismar eden dilencilerle ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Emniyet Müdürü Aygün, huzuru ve asayişi bozmaya çalışan kişilere göz açtırılmayacağını da sözlerine ekledi.

“Malatya Güvenli Bir Şehir”

Polisevi'nde basın toplantısı düzenleyen Aygün, Malatya’nın güvenli bir şehir olduğunu ve böyle olmaya da devam edeceğinin belirterek, “Bu huzurun devamı adına emniyet müdürlüğü olarak, birçok yeni proje ile çalışmalarımıza devam ediyoruz. Hepimizin bildiği gibi esnaflarımız, vatandaşlarımız caddede, sokakta günlük hayatında karşılaşmış oldukları sıkıntılar ile mücadele ederken,  biz hep beraberlerinde olduk. Gerek esnaflarımız üzerinde, gerekse toplumumuzda genelinde  asayişi bozacak, güvenliği sekteye uğratacak her türlü faaliyetin karşısındayız.” dedi.

“Üzerlerine Gitmeye Kararlıyız”

Bir süre önce suç örgütlerine yapılan operasyonda, örgüt mensuplarının tutuklanıp cezaevine konulduğunu hatırlatan Emniyet Müdürü Mustafa Aygün, “Bundan sonraki süreçte de, kayısı sezonu açılıyor. Kayısı ticareti Malatya’nın en önemli faaliyetlerinden birisidir. Tüccarlarımızın ticari faaliyetleri daha rahat yerine getirmeleri adına, kendileri ile devamlı görüşme halindeyiz. Üzerlerinde olası bir baskı ve benzeri sıkıntı varsa, bunu yapanların üzerine gitmeye kararlıyız. Hiç kimsenin yaptığı yanına kalmayacaktır. “ ifadelerini kullandı.

“Önlemek İçin Çalışma Yapıyoruz”

Halkın iyi niyetini su istimal eden dilencilik konusuna da değinen Aygün, “Önemli üzerinde durmamız gereken konulardan biride dilencilik. Dilencilik yapan kişilerin önlenmesi için çalışmalar yapıyoruz. “ diye konuştu. 

“Malatya’yı 14 Bölgeye Ayırdık”

Malatya’yı 14 bölgeye ayırdıklarını ve her bölgeye bir ekip düşecek şekilde görev bölümü yapıldığını belirten Aygün, “ Ana caddelerde, umuma açık yerlerde ve ibadethanelerin çevrelerinde dilencilik yapmak sureti ile çevreyi rahatsız eden şahıslar bulunmaktadır. Bu kişiler, kendileri ve çevre için risk oluşturmaktadırlar. Dilenciliği önleme eylem planı çerçevesinde, toplumun huzurunun ve sükûnunun sağlanması amaçlanmaktadır.” dedi.

“Dilenci Bilgi Formu Dolduruluyor”

Dilencilere yönelik yapılan çalışmalarda, yanlarında kimlik bulunmayan dilencilerin kimlik tespitlerinin yapılarak, tutanak tanzim edildiğini ve ‘Dilenci Bilgi Formu’ doldurulduğunu söyleyen Emniyet Müdürü Mustafa Aygün, “ Bu çalışmalarla halkın iyi niyetini kullanan dilenciler ile ilgili olarak bilgi havuzu oluşturuyoruz. İleride yapılacak bir sistemle bu bilgileri diğer illerle paylaşacağız. Yakalanan dilencilerle ilgili olarak idari işlemler, adli işlemler yapılmakta ve sosyal tedbirler alınmaktadır. “ ifadelerini kullandı.

“ Çalışmak İsteyenlere İmkân Sağlanıyor”

Dilenciler ile görüşülüp Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na yönlendirdiklerini ve çalışarak para kazanmak isteyenleri n ise İŞKUR’a müracaatlarını sağladıklarını söyleyen Aygün, “ Dilencilik yaptığı tespit edilen kişilerden, ailesi parçalanmış, dağılmış olanları İl Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü tarafından verilen aile yardımlarından yararlanmalarını sağlıyoruz. “ dedi.

“68 Kişiye 92 İşlem”

Emniyet Müdürü Mustafa Aygün, ‘Dilenciliği Önleme Eylem Planı’ çerçevesinde 23 Mart 2012 tarihinden itibaren yapılan çalışmalarla ilgili olarak bazı rakamları da açıkladı. 68 dilenciye Kabahatler Kanunu’na göre 92 idari işlem yapıldığını söyleyen Aygün, “  68 kişiden 21’ne ekiplerimiz tarafından mükerrer işlem yapılmıştır. Şehirin 40 noktasında uygulamalar yapılmış, bunların yüzde 66’sına tekamül eden 24 noktası cami önleri, diğer noktaları ise Atatürk (Kışla) Caddesi ile Soykan Parkı civarıdır. “ diye konuştu.

“Yardım Alanları da Tespit Ettik”

Dilencilik yapanların genellikle üzerlerinde kimlik taşımadıklarını söyleyen Aygün, “  Bu kişilerin fotoğrafları çekilerek kimlik tespitleri yapılmıştır. İşlem yapılan dilencilerden 30’u Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan 21’i ise belediyenin nakti ve iaşe yardımından faydalandıkları tespit edilmiştir. Ekiplerimiz çalışmalarını bundan sonrada etkin bir şekilde sürdürecektir. Ayrıca, Zabıta Müdürlüğü ile yapılan görüşmede, 3 ekipten oluşan zabıta timleri de oluşturulmuştur. “ dedi.  Aygün, yardımlarının gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmasını isteyen vatandaşlara da seslenerek, “  Bununla ilgili devletin kurumları vardır.” İfadelerini kullandı.

“Motosikletliler Kurallara Uysun”

Şehirde özellikle kurallara uymayan motosiklet sürücülerine karşı etkin bir çalışma başlattıklarını söyleyen Emniyet Müdürü Aygün, “ Şehir içi trafikte bir takım sıkıntılar yaşıyoruz. Trafiğin düzenlenmesinden yerel yönetimlerin esasta bir takım sorumlulukları var. Bize düşen trafiğin denetiminin sağlıklı yapılmasıdır.  Bu denetimlerde gördük ki, özellikle motosiklet kullanıcıların trafik kurallarına çoğunlukla uymuyorlar.” İfadelerini kullandı.

"Kask Mutlaka Kullanılmalı"

Emniyet Müdürü Aygün, motosiklet sürenlerin kask kullanmalarının hayati önem taşıdığını söyleyerek,  " Kaza esnasında en büyük koruyucu kasktır.Kask, kaza anında yaralanmayı en aza indirir. Kask, kulaklara, surata ve gözlere çarpan rüzgarı keser. Havada uçuşan böcek ve diğer nesnelerden korur. Hava değişikliklerinden etkilenmeyi ve yorulmayı azaltarak kaza riskini en aza indirir. En iyi kask bile yaralanmama konusunda garanti vermez. Bununla birlikte kaza anında, kask takmayan birisi, kask takan birine göre çok daha riskli durumdadır. Mesafe kısa olsa bile kask takılmalı, örneğin “hemen markete gidip geleceğim, kask takmama gerek yok” denilmemelidir. Yapılan araştırmada motosikletle ölümlü kazaların büyük bir kısmının evin 8 kilometre civarında gerçekleştiği görülmektedir. Yani kısa mesafe diye kasksız çıkılan yolculuk ağır sonuçlar doğurmaktadır. İlimizde 2011 yılında motosiklet sürücülerinin karıştığı toplam 121 kaza meydana gelmiş ve bu kazalarda 145 kişi yaralanmıştır. 2012 yılında ise şu ana kadar 26 kaza meydana gelmiş ve bu kazalarda 32 kişi yaralanmış, 1 kişi hayatını kaybetmiştir. Hayatını kaybeden vatandaşımız motosiklet sürücüsünün arkasındaki yolcu idi ve her ikisinin de kafalarında kask bulunmuyordu” dedi. 

368 Sürücüye Ceza

Şehir içi trafik denetimlerinde, 1 Ocak ile 30 Nisan günleri arasında 368 motosiklet sürücüsüne cezai işlem uygulandığını belirten Aygün, “ Bu cezaların, 205’i kask takmayanlara, 42’si yetersiz ehliyeti olanlara, 35’i tescilsiz motosiklet kullananlara, 86’sı ise sürücü belgesiz araç kullananlara kesilmiştir. “ dedi. Emniyet Müdürü Mustafa Aygün ve beraberindekiler toplantının ardından, Tekel’in yıkılan fabrikasının bulunduğu İnönü Caddesi’nde motosiklet sürücülerine yönelik olarak yapılan uygulamayı yerinde takip ettiler.

Haber-Fotoğraf : Levent Barış - Görüş Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız