SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Üzgün ve Kırgınız"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:53:47
A- A+ PAYLAŞ
 
Eğitim-Bir-Sen Malatya Şube Başkanı Kerem Yıldırım, toplu sözleşme görüşmeleri sonucunda; üzgün, kırgın ve kızgın olduklarını açıkladı. 
 
Sendika binasında basın açıklaması yapan Eğitim-Bir-Sen Malatya Şube Başkanı Kerem Yıldırım, "Toplu sözleşme sonucunu değerlendirerek, ilk toplu sözleşme görüşmeleri uzlaşmazlık ile sonuçlanmıştır. Taleplerimizin yüzde 50’si bile karşılanmamıştır. Toplu sözleşme hakkını almamıza rağmen bu hakkın kullanımında anlayış sıkıntısıyla karşılaştık. Bu durumu hem mevzuat aşamasında hem de toplu sözleşme aşamasında gördük" dedi. 
 
"Hükümet ileri demokrasi adına atılan adımların yasa ve anayasa kitaplarında kalmaması gerektiğini öğrenmelidir" diyen Yıldırım, "Teorisine evet, kullanımına hayır diyerek ileri demokrasi olmaz. Bundan sonra hem bu sıkıntıyı aşacağız, hem de grev ve siyaset hakkı için çalışacağız. Kamu Görevlileri Hakem Kurulu Başkanı, kurulun yasa gereği karar vermek zorunda olduğu son güne kadar usul tartışmalarından çıkamayıp esasa ilişkin konulara girmemiştir. Tam bir oyalama taktiği uygulanmıştır. Bu nedenle üzgünüz, kırgınız ve kızgınız" ifadelerini kullandı. 
 
Gelinen nokta itibariyle Kamu Görevlileri Hakem Kurulu kararının memurları tatmin etmediğini belirten Yıldırım, "Adeta memurla dalga geçilmiştir. Ek ödemede adım atılmamıştır. Öğretmene, öğretim elemanlarına, din hizmetleri çalışanına, hekim dışı sağlık personeline, sivil savunma uzmanlarına ek ödeme verilmeyerek büyük haksızlık yapılmıştır" diye konuştu.
 
Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü:
 
"Öğretmen hakkı olan ek ödemeyi alamadığı gibi, hak etmediği dayağı da yemiştir. Bütün memurların talihsizliği, memurların bu ülkede kattığı değeri görmeyen bir Maliye Bakanı ve çevresinin olmasıdır. Öğretmenlerin talihsizliği ise, buna ilave olarak kendilerini değersizleştiren, çalışmıyor gösteren, öğretmenine sahip çıkmayan bir bakana sahip olmasıdır."
 
Kerem Yıldırım, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’nun görüşmelerinde 2012 yılı için 4+4’lük zammın Memur-Sen’in önerdiği akademisyenin oyuyla kabul edildiği yönündeki iddiaların doğru olmadığını, diğer sendika temsilcileri gibi Memur-Sen’in de önerdiği akademisyenin, tutanaklara muhalefet şerhi koyarak imza attığını belirtti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız